Mi Casa is niet tu Casa

De uitdrukking “Alles is energie” wordt vaak gebruikt, maar ik vraag me af of het werkelijk begrepen wordt. Het betekent dat werkelijk alles energie is, niet alleen wanneer het je uitkomt. De afgelopen maanden is het mij steeds meer opgevallen dat allerlei kreten en termen worden gebruikt om aan te geven dat dit of dat de allerbeste en enige werkende methode is om jouw dromen te verwezenlijken.

Ik had het er onlangs over met een collega-ondernemer terwijl we aan het meertje lagen bij de sauna @elaisa. Iedereen heeft bepaalde woorden die een inzicht naar boven brengen. Als je zoekende bent en onrust voelt in je hoofd en lichaam, kan ik me voorstellen dat je op zoek gaat. Ik heb zelf in de beginjaren van mijn energie werk ook zo’n periode gehad.

Gevoel & Intuïtie

Wanneer je alles vanuit een energetisch perspectief benadert, of hoe je het ook noemt, lijkt het alsof je werkt vanuit je gevoel, je intuïtie. Maar niets is minder waar. Dit is een behoorlijke uitspraak, dat weet ik.

Je bent namelijk voortdurend bezig om je aandacht te richten op het waarnemen van energie, op het opmerkzaam zijn van wat er in je opkomt. Je staat continu op AAN en bent alert. Op deze manier beleef je energie voornamelijk in je hoofd, je gedachten gaan er vooral naartoe en je blijft zoeken naar hoe het werkt, wat je ervaart en beleeft. Je zou kunnen zeggen: “Maar dat voel ik toch.”

Stel je nu eens voor dat wanneer je een situatie ervaart, hoe vervelend het ook is, en je er gewoon mee kunt zijn. Dit betekent dat je het accepteert en het niet hoeft te analyseren, doorleven of een plekje hoeft te geven. Woorden komen dan niet op, gedachten komen voorbij zonder dat je er energie aan geeft en je er bewust van wordt. Je BENT.

Energie

Dan is alles energie, een beweging. Er is geen goed of fout, er is alleen de gebeurtenis. Dit klinkt misschien te simpel voor je, maar probeer het eens. Het is gratis. We hebben allemaal een geweldig mechanisme in ons dat kan ervaren en op basis daarvan kunnen we kiezen: kiezen we voor strijd of acceptatie?

We hebben geleerd om te strijden, simpelweg omdat we nooit hebben geleerd hoe echte gevoelens aanvoelen. Dit strijden is wat er gebeurt in de energie wanneer je emoties, gedachten en zorgen hebt: er ontstaat een ophoping van energie. De energie kan niet meer stromen en vrijelijk bewegen door je heen.

Dit is ook zichtbaar in bedrijven. De mensen die in een organisatie werken, hoe klein of groot ook, vormen het bedrijf. Daarom is het van essentieel belang om te zorgen voor het energetisch welzijn van de Mens.

Belang Energie Onderwijs

Omdat we weinig weten over hoe onze energie werkt in dit lichaam, kan er veel energie weglekken en wordt deze niet voor eigen gebruik behouden.

Stel je voor dat je een huis bent en je hebt geen idee waar er deuren, kieren en ramen zitten, dan kan de warmte – energie- naar buitenstromen. Of dat je alle deuren en ramen wagenwijd openzet, omdat je zo’n warm persoon bent en graag wilt geven. Wat gebeurt er dan? Iedereen kan bij je binnenkomen en rommel bij je achterlaten. Ze kunnen op je bank blijven hangen en je commanderen. Wil je dat? Sommige mensen vluchten hun huis uit of gaan op zolder (in hun hoofd) wonen omdat het huis niet prettig aanvoelt.

Je lichaam is jouw huis. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt en bepaalt wanneer jij iemand binnenlaat of de ramen openzet. Op deze manier behoud je jouw energie voor jouw eigen gebruik en deel je alleen wanneer jij dat beslist. Een bijkomend voordeel is dat je daardoor de energiezuigers snel herkent en zij zich niet langer kunnen opladen met jouw energie..

Mi Casa is niet tu Casa.

ps Dit jaar 10 jaar Reader. Feest om nog meer bewustzijn te creëren op wat energie is en hoe je dit in jouw voordeel inzet in jouw bedrijf: Actie Businessreading

energie, huis, casa, energiezuiger

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.