Breinvoedsel

Wat is breinvoedsel kan je je afvragen, heel simpel het zijn je gedachten en de woorden die je uitspreekt.

Woorden hebben een bepaalde kracht als je deze uitspreekt maar ook als je ze denkt, je Gedachten

Heb je je ooit afgevraagd waarom woorden je soms zoveel pijn kunnen doen? Dat wanneer iemand een opmerking maakt, je dat fysiek voelt, alsof iemand je met een dolk steekt. Dat woorden je kunnen kwetsen is omdat ze dragers zijn van vibratie en energie.

De Japanse professor Masuru Emoto bestudeerde de beïnvloeding en het geheugen van water. Het bekende experiment met gekookte rijst van Masuro is al door velen uitgevoerd. In 2 bakjes wordt gekookte rijst gestopt en op het ene bakje staat liefde en op de andere haat.

Gedurende 20 dagen wordt dagelijks het bakje met “Liefde” liefdevol toegesproken en tegen het bakje met “Haat” worden gemene dingen gezegd. Na 20 dagen is het bakje met “Haat” gevuld met schimmel en het bakje met “Liefde” is wit.

Wij mensen bestaan voor meer dan 70% uit water. Uit het onderzoek van Masuro blijkt dat de woorden die we zeggen een krachtige invloed hebben op alles om ons heen en op onszelf. Het maakt niet of het nu rijst is of een mens.

Positieve woorden met goede intenties voeden en stimuleren groei, daarentegen putten negatieve woorden met negatieve emoties je uit en vernietigen letterlijk.

En dit is niet alleen zo met de woorden die we hardop uitspreken maar ook de woorden die we denken. Onze levens zijn het resultaat van onze meest voorkomende gedachten.

Nog een ding om over na te denken …
Hoe beïnvloeden jouw gedachten je lichaam, uiterlijk, gezondheid, energie, bedrijf  en welke acties onderneem je?

Als je het allerbeste wilt bereiken, begin dan je brein te voeden met positieve gedachten.

5 Acties om je brein te voeden

1. Tel tot 10 voor je spreekt om jezelf de tijd te gunnen om je gedachten te filteren voordat je ze uitspreekt. Elimineer de gedachten die je niets dan negatieve gevoelens en problemen zullen brengen. Gebruik woorden die je een vrolijk en liefdevol gevoel geven.

2. Maak een afspraak met jezelf: Niet zeuren en niet roddelen over iets of iemand, inclusief jezelf.

3. Handel vanuit je “innerlijke kracht”: Als je in de verleiding komt om te klagen, uit dan eerst waardering op een of andere manier, hoe klein het ook mag lijken. Gebruik vervolgens positieve woorden om de situatie te veranderen.

4. Communiceer met anderen op een positieve manier. Geef niet op als je hier aanvankelijk geen succes mee hebt. Elke nieuwe positieve gewoonte vereist oefening voordat deze effectief wordt.

5. Wees dankbaar en uit dit, vooral aan diegenen die je dagelijks ondersteunen in jouw leven. Iedereen vindt het fijn om een vriendelijk woord te horen en jij krijgt als bonus positieve blije gevoelens en meer Veerkracht, Vertrouwen en Vrijheid.

Een Win-Win situatie dus.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.