Hoe makkelijk we aan-, op- en invullen voor een ander

Vanmorgen liep ik in het bos en zag deze boom, mijn 1e gedachte was dat het net een kunstwerk leek, direct daarna kwam de gedachte dat het toch ongelooflijk is dat deze 4 bomen in 1 keer om zijn gegaan, wat een geweld. En de volgende gedachte kwam ook weer gewoon, die weet ik nu niet meer.

En de snelheid van deze gedachten zijn natuurlijk niet anders dan hoe je in het dagelijkse leven reageert op alles wat er op je pad komt.
Door welke bril je de wereld bekijkt heeft met zoveel zaken te maken, oa waar je geboren bent, hoe je jeugd was, je schooltijd, je vrienden en you name it.

De afgelopen weken heb ik daar weer voorbeelden van gezien.

De maanden mei en juni zit ik tussen 2 huizen en in deze periode heeft een vriendin mij haar caravan aangeboden.
Het is nu redelijk koud dus overdag werk ik in een huis van weer een andere vriendin, super lief die vriendinnen van mij.

Maar goed over de behulpzaamheid en liefdevolle gestes van mijn omgeving heb ik de vorige keer al geschreven.

Nu wil ik het hebben over de reacties van mensen op mijn situatie. Heerlijk hoe mensen zich bezighouden met hoe ik mij zou moeten voelen. Dit varieert van “vervelend, naar, spannend, onrustig, sneu tot aan het andere uiterste super”. Ongelooflijk hoe een gesprek dan gaat, en dit gebeurt uiteraard met de beste bedoelingen laat ik dit vooropstellen.
Ik ben niet bezig dat mijn situatie mogelijk onrustig, verwarrend of niet prettig kan zijn. Eigenlijk heb ik er maar 1 gedachte over en deze is “Het is nu wat het is” en ik ben eigenlijk net als anders, relaxed.

Het enige wat ik bij mijzelf heb ontdekt, en dit werd afgelopen week ook door een vriend nog eventjes benadrukt, “ik ben een luxepoes”, vind ik ietwat overdreven😄 maar okay ik ben geen kampeerder, nou ja misschien een semi”. Bij kou vind ik een warm huis, met een warme badkamer toch lekkerder.
Mooie observatie weer 😉. Hoe wij, want ook ik kan heerlijk, aan-, op- en invullen voor een ander is MEGA.

Dit is weer een mooie les die de holy caravan mij heeft geleerd, ook al zit ik nu even niet in de caravan.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.