7 eigenschappen Intuïtieve Leiders

De informatie over wat Intuïtie nu werkelijk is, wanneer je een intuïtieve leider bent en hoe we het in ons voordeel kunnen inzetten op zakelijk gebied blijft nog te vaak achterwege in mijn ogen. Het is nu belangrijker dan ooit om het te begrijpen.

De snelheid waarmee bedrijven transformeren en de hoeveelheid informatie die we dagelijks krijgen te verwerken als ondernemers en zakenmensen zijn ongeëvenaard in de geschiedenis. We krijgen vijf keer meer data dagelijks onder ogen dan 20 jaar geleden en dit heeft invloed op hoe we op elk niveau zakendoen.

Intuïtie is van vitaal belang voor je creatieve vermogen, je alertheid en om baanbrekende beslissingen te kunnen nemen in een split second en dat allemaal te midden van een wervelstorm aan informatie. Ga maar eens na hoe snel je af wordt geleid van een buzz van een binnenkomend appje of email op je telefoon.

We hebben een belangrijke “tool” tot onze beschikking, een natuurlijke intelligentie die het mogelijk maakt om vooruit te kijken, dat onze creatieve vermogens kan vergroten, om zonder oordeel te communiceren en dit alles zonder je avonden te verdiepen in literatuur. Deze tool is onze INTUÏTIE.

Dit geniale geschenk, dat we allemaal bezitten, stelt ons in staat ons zakelijk succes te vergroten, ons tevredener te voelen en duurzame ontwikkelingen in relaties naar anderen maar bovenal met onszelf aan te gaan.

7 EIGENSCHAPPEN VAN INTUITIEVE LEIDERS

1. INNERLIJKE VISIE
Intuïtieve leiders worden niet warm of koud van externe doelen; ze zijn geïnspireerd door hun innerlijke visie. Dit “weten” cultiveert een groter bewustzijn dat hen in staat stelt om oplossingen te zien en toe te passen waar anderen dat niet kunnen en hen in staat stelt om de missie van hun bedrijf op unieke en vaak baanbrekende manieren uit te dragen.

2. TRENDSETTERS
Intuïtieve leiders vervelen zich snel en willen niet doen wat iedereen al doet. Zij zijn energiek en daadkrachtig als zij zienswijzen, visies, producten en industrieën mogen creëren die origineel zijn. Zij worden gedreven door hun eigen drive en laten zich zelden tot nooit beïnvloeden door vaststaande data.

3. LOSLATEN
Intuïtieve leiders besteden niet veel tijd aan dingen die de visie niet vooruithelpen. Zij laveren moeiteloos door moeilijke keuzes, waargenomen fouten en situaties waarin ze onnodig protocol overboord moeten gooien. Ze begrijpen de belangrijke lessen, die hen in staat stellen nieuwe actieplannen te ontwikkelen en met meer zekerheid en focus verder te gaan.

4. SAMEN

Intuïtieve leiders weten dat zij slechts een schakel zijn van het grotere geheel. Als mensen die de dingen diep voelen, weten ze hoe ze leden van hun team kunnen ondersteunen en aanmoedigen door vertrouwen en verbinding te creëren, en zo een veilige maar energieke omgeving gaan creëren die het innovatieve beste in iedereen naar boven haalt.

5. DENKEN IN MOGELIJKHEDEN

Van de zin ‘het lukt niet’ gaat de Intuïtieve leider AAN.
Intuïtieve leiders beschouwen zichzelf als eigenwijs, buitenbeentjes, rebellen en revolutionairen. De meesten moeten toegeven dat ze er niet van houden om te horen wat ze moeten doen, of hoe ze het moeten doen. Ze worden uitblinkers wanneer ze iets maken dat zo innovatief is dat nog nooit eerder door iemand is overwogen en voor velen voor onmogelijk wordt gehouden.

6. VRAGENSTELLERS

Intuïtieve leiders weten dat je overzicht krijgt door de juiste vragen te stellen dit leidt tot de juiste antwoorden. Vragen die betrekking hebben op veranderingen als ‘Hoe kunnen we anders zijn?’ ‘Hoe kunnen we een beter voorbeeld zijn van duurzaam ondernemen?’ Levert betere resultaten op dan vragen als: ‘Hoe kunnen we minder doen en meer verdienen? ”Hoe kunnen we onze bedrijfsresultaten verbeteren? ‘of’ Hoe kunnen we de concurrentie plunderen?

7. GENUANCEERD

Bij de ontwikkeling van hun actieplannen zullen zij trachten de oplossingen en handelwijzen vanuit meerdere richtingen te ontwikkelen.
Ze kunnen zorgen dat oude paradigma’s afbrokkelen omdat zij in staat zijn om hun ervaring, durf en improvisatievermogen in te zetten om baanbrekende creativiteit te stimuleren.

En het mooie van dit hele verhaal is dat we het allemaal hebben. Dit bijzondere cadeau dat we bij onze geboorte hebben meegekregen kan een enorm verschil maken als je het weet in te zetten in je leven en in je business. Het is dus NIET EEN GAVE die de één wel en de andere niet heeft.

Wat zou het waanzinnig zijn dat we dit meer gaan inzien en accepteren waardoor het normaal wordt om je intuïtieve intelligentie te ontwikkelen en in te zetten om zo de allerbeste versie van jezelf te laten zien op zowel persoonlijk als op professioneel vlak.

Je kunt jouw leven en ondernemerschap al naar een next level van tevredenheid, succes en energie brengen door enkele van bovenstaande eigenschappen van Intuïtieve leiders over te nemen.