No stress pak momentum

De markt en de tijd gaan zo snel, dat het soms lastig is om bij te blijven. Dit kan behoorlijk veel stress opleveren als ondernemer en je bedrijf is niet in beweging, kortom no momentum.

Zelf merk ik het op wanneer ik me realiseer dat ik me focus op klanten die niet op tijd betalen of niet genoeg aanmeldingen heb voor de training, gewoon het oude vertrouwde vicieuze cirkel denken oftewel piekeren. 

Een succesvol bedrijf hangt voor 90% af van de juiste mindset. Door dagelijks helder te hebben welke richting je op wilt met je bedrijf verleg je de focus van stress naar vrijheid in je ondernemerschap.

Ik werd geïnspireerd door het interview dat ik las van Hans Stolp. Hij zei het heel treffend, we zijn eeuwenlang naar beneden gekropen tot onderaan de V en hebben de materiële wereld en ons ego veroverd. We zijn nu afgedaald tot het diepste punt van materiewording in de punt van de V. We hebben de individuele vrijheid nodig om de weg naar binnen te kunnen gaan en uiterlijke autoriteiten los te laten. Nu zal het de uitdaging zijn om onderaan de “V” stap voor stap de weg omhoog te vinden.

Deze weg vergt een geheel andere levenshouding en een totaal andere economie – niet meer op hebzucht gebouwd maar op solidariteit en respect. We worden uitgedaagd om een gevoeligheid te ontwikkelen voor dimensies die we niet kunnen zien, maar die er desondanks wel zijn.

9 V- Woorden voor meer Momentum

1. VERLANGEN

Je verlangen naleven is het jezelf GUNNEN zonder dat je bang bent een ander te kwetsen. Het betekent als ondernemer dat je je verlangen omzet in winst voor jouw onderneming. Jij bent jouw onderneming, je pakt de ruimte om jezelf ECHT te laten zien en je voelt je veilig genoeg om dit te doen. Wanneer jij uitstraalt dat jij je verlangen leeft en hier voor uit durft te komen zal dit een uitwerking hebben op de energie van je bedrijf en wordt je mega aantrekkelijk voor je klanten.

2. VERTROUWEN

Het is belangrijk op je eigen intuïtie te vertrouwen, te vertrouwen op je eigen wijsheid en goedheid. Dat je je eigen gevoelens respecteert en daarnaar handelt. Het is soms fijn om te wachten dat een ander samen met jou een bedrijf of een idee wil opstarten en je stiekem hoopt dat zij het voortouw nemen, ik spreek uit ervaring. Hierdoor geef je jouw macht en creatie kracht uit handen.

3. VERBINDEN

Met wie verbind jij je ’s morgens wanneer je wakker wordt? Is dit met je telefoon, ga je je mail checken, op FB liken etc.etc.? Het is zeer verleidelijk hoor, ik moet mezelf ook dwingen niet te kijken als ik een app hoor binnenkomen maar doe dit toch niet want ik vind de ME-TIME, dat eerste uur van de dag te belangrijk. Ik verbind me met mezelf, ben dankbaar dat ik leef met dit lijf en dat ik gezond ben. Mediteer dan een kwartier op mijn intenties voor vandaag. Dit focussen op wat ik wil deze dag geeft mij veel energie en deze zet ik in in mijn bedrijf.

4. VOEDING

Wanneer jouw energielevel 100% is neem je deze energie mee in je bedrijf, dit is WINST voor je bedrijf. En natuurlijk weet je dat voeding niet alleen hoeft te bestaan uit wat je in je mond stopt, slaap is bijvoorbeeld een uitermate belangrijke, zonder slaap heb je geen energie. Inspirerende mensen, cursussen en opleidingen, boeken en docu’s zorgen voor je geestelijke voeding.

5. VISIE

Wil een bedrijf haar potentieel volledig benutten dan is het essentieel dat de 4 levels van energie, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, worden aangewend voor het doel van het bedrijf. Een bedrijfsdoelstelling gebaseerd op universele waarden is de krachtigste brandstof die er is. Een succesvolle winstgevende onderneming begint met een inspirerende visie.

6. VRAGEN 

Durf te vragen, je kunt niet alles alleen. Op internet is veel informatie maar dat kost veel tijd, als je het allemaal alleen wilt uitvinden, je kunt je ook aanmelden bij online netwerkgroepen waar je jouw vragen kunt stellen. Of zoek iemand op Linkedin of FB die jouw inspireert en vraag of diegene een kop koffie met je wil drinken. Of nog beter laat je begeleiden door een pro, sporters hebben ook een coach voor betere resultaten.

7. VASTBERADENHEID

Hoe staat het met je doorzettingsvermogen? Hoe vastbesloten ben je om er een succes van te maken? Om te doen wat nodig is? Hier horen ook de missers bij, hoe VEERKRACHTIG ben je? En ook; wat is je plan B? Een heel krachtige vraag om voor jezelf helder te krijgen is; waar sta jij voor?

8. VERWONDERING

Hoe nieuwsgierigheid ben je? Welke ruimte heb je om naar anderen om te kijken hoe zij het doen? Wat doen zij, op welke manier zijn zij succesvol? Durf je te springen in het diepe? Wil je nieuwe VAARDIGHEDEN leren? Durf je fouten te maken en daar van te leren? Met de onbevangen blik van een kind naar de nieuwe ontwikkelingen te kijken? Zonder angst, zonder vooroordeel?

9. VOLGENDE LOGISCHE STAP

Om jouw bedrijf naar een next level te brengen, wat is dan de best denkbare volgende stap om te nemen? Waarmee ga je beginnen en wanneer? Is je doel haalbaar en wordt daarmee jouw verlangen vervult?

En uiteraard heb je Last but not least FOCUS nodig. Want zonder Focus kom je nergens. Focus helpt je om geconcentreerd en gestructureerd naar je verlangen toe te werken en je niet te laten afleiden door al die afleidingen om je heen, mensen, social media. Weet waar je heen wilt, heb een doel, leef je VERLANGEN, leer de vaardigheden en doe de dingen die nodig zijn.

Met deze V-Woorden geef je jezelf MEGA veel ENERGIE en krijgt jouw bedrijf MOMENTUM.