Sleutel voor jouw Succes

Iedereen is op zoek naar de magische sleutel om een succesvol persoon en ondernemer (van het leven) te worden. Stress en disbalans willen we te allen tijde voorkomen en we willen een zekere mate van rust, balans, succes, focus en richting in het ondernemerschap. Deze elementen zijn essentieel voor ons vrijheidsgevoel.

Sleutel

In boeken, workshops en methoden aangeboden door verschillende “goeroes” proberen we een bepaald niveau van bewustzijn of spiritualiteit te vinden dat ons uiteindelijk deze sleutel tot succes zal geven. Maar ben je je ervan bewust dat 90% van je succes komt van je innerlijke leiding en mindset?

Ik zie in mijn vak als coach en businessreader dat veel mensen maar zeker ook ondernemers wanhopig op zoek zijn naar een oplossing voor hun stressniveau in verband met disbalans tussen privé en zakelijk.

Veel bedrijven beweren dat zij de oplossing hebben om deze kloof te dichten en verdienen veel geld met het vervullen van de wens van deze zoekers.

Zelf ben ik ook een zoeker, nu minder dan vroeger, maar toch. Ook ik was op zoek naar dat ene, dat speciale dat mij zou verlichten van de dagelijkse angsten en twijfels.

De Oplossing

In 2010 kwam ik tot de ontdekking dat er eigenlijk maar één ding zeker is en dat is dat de oplossing in onszelf zit. De componenten van de magische sleutel voor ons succes zijn er al, het heeft wat graafwerk nodig en inzicht in verbindingen in je brein.

Angsten

Dit inzicht kreeg ik tijdens een vlucht naar Bali. Tot en met die vlucht had ik last van vliegangst, met als gevolg klamme oksels, onrustig gevoel in mijn borstkas en pijn in mijn buik.

Op 10 kilometer hoogte besloot ik te mediteren, dit lukte en ik kon mezelf ook gronden. Tijdens de meditatie zag ik mijn gedachten aan mij voorbijgaan en toen begreep ik het. Het label angst maakte ik zelf, het was een product van mijn gedachten.

Test

De terugreis was meteen een test voor me, ik ben weer gaan mediteren en merkte dat ik genoot van de reis. Een paar maanden later kreeg ik weer een test, ik moest door een tunnel van 3,5 kilometer. Toen ik het bord zag begon ik te zweten. Ik nam meteen de afslag en heb geprobeerd eromheen te rijden, helaas ik kwam weer voor de tunnel, ik kon niet anders dan erdoorheen.

En dat is het, je kan niet anders dan door de angst heen.

Een goed leven kan niet alleen bestaan uit de goede emoties, je hebt tegenstellingen nodig zoals licht en donker. Je “negatieve” emoties zijn ook een deel van je, wanneer je deze niet kunt toelaten in je leven en er in strijd mee gaat zullen ze je blijven achtervolgen.

Ego vs Spirit

Frederic Dodson zegt dit heel mooi;
“Het Ego zegt nee tegen alles, de slechte en de goede dingen in het leven, en de spirit zegt ja tegen alles. Het nee zeggen heeft als uitwerking dat de slechte dingen toenemen – probeer maar eens niet te denken aan die lastige klant of die openstaande factuur-. En de goede dingen hebben geen kans om te ontstaan.

De Spirit zegt ja tegen de slechte dingen en deze lossen op – je maakt ruimte voor je angst, verdriet etc. dit mag er zijn en lost op, een emotie is als een golf het komt en gaat. En de goede dingen krijgen ruimte om te ontstaan.”

Prachtig vind ik dit en zo zie ik het ook. Dit is in mijn ogen verlichting. Je niet meer laten lei(ij)den door je emoties en door ze toe te laten krijg je ruimte en verlichting.

TOOLKIT

Wat ik tijdens mijn zoektocht heb gedaan en nog steeds doe is het samenstellen van een toolkit. In deze toolkit zitten een aantal oefeningen die ik doe als ik last heb van angsten, twijfels of als mijn energiepeil is gezakt.

Eén van mijn tools is dat ik iedere ochtend en avond schrijf in mijn dagboek, hier onderzoek ik mijn gedachten en overtuigingen, en noteer ik waar ik mij op afstem die dag. ‘S-avonds beschrijf ik waar ik dankbaar voor ben geweest die dag.

En als laatste wil ik mijn belangrijkste inzicht graag met je delen; Stop met geloven dat je bent wie je denkt dat je bent, omdat je niet je gedachten bent.

Je overtuiging van je persoonlijkheid geeft je alleen maar veel misleiding, frustratie en woede. Doe de dingen die je veel energie geven en je een dankbaar en stimulerend gevoel geven.

Wie?

Dit wordt uiteindelijk de magische sleutel tot je succes en je zal ontdekken dat jij degene bent die de magische sleutel vasthoudt.