Wie bepaalt jouw sfeer?

Laat je jouw buren, overburen, kennissen, klanten, vrienden iedere dag bij je op de bank​?

Vroeger had ik last van angsten en dacht ik dat ik claustrofobie had, bizar was dat ik het niet had als ik op vakantie ging met het vliegtuig naar Bonaire of Bali of zo, maar wel in grote winkelcentra.

Toen ik nog in Frankrijk woonde kwam een keer een wildvreemde man op mij af toen ik in de Carrefour bij de kaasafdeling stond en hij zei: Je hoeft niet bang te zijn hoor  (in het Frans dan).

Ahhhhhh niet alleen vond ik het creepy, ik schaamde me ook dat het dus zichtbaar was dat ik bang was. Ik stel me nu voor dat ik met klamme handen, klotsende oksels en van die grote ogen mijn karretje heel snel door de winkel heen duwde richting kassa. De supermarkten zijn ook zooo groot.

Pas toen ik terug was in Nederland en met energiewerk bezig was kreeg ik door dat ik een open huis was, ik liet elke energie binnen en gaf mijn ruimte helemaal op. Wist ik veel, dit had ik nooit geleerd.

Ik voelde alle onzekerheden, angsten en ongemakken van anderen, het was logisch en veiliger voor mij dat ik in mijn hoofd ging wonen.

Ik maak vaak de vergelijking dat je lijf een huis is. Als jij niet aanwezig bent dan kunnen er krakers binnenkomen om jouw plek in te nemen en hun shit te dumpen. Dan geloof je dat al die gevoelens van jou zijn en waar kan je dat het beste managen? In je hoofd.

Dit zie ik bij veel gevoelige mensen, zij voelen van alles, denken dat alles van hen is, je leest het goed zij denken, want zij weten niet meer wat van hen is en wat niet.​​

We zijn vaak zo bezig met kijken naar buiten vanuit het hoofd en hebben niet door dat wij de eigenaar zijn van dit lichaam, dit huis.

Jouw lijf moet bewoond worden door jouw energie, jij mag, nee je moet zorgen dat jij degene bent die bepaalt welke energie er binnen komt en welke buiten blijft. Dit is niet egoïstisch.

Dit is jouw huis en jij bepaalt welke sfeer er hangt, jij bepaalt het interieur niemand anders.
Dat maakt je mega krachtig en waardevol voor jouw omgeving en klanten.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.