Wie coacht de coach?

Vorige week uitte ik mijn verwondering hoe weinig coaches gecoacht worden.

Coaching wordt gedefinieerd als een één-op-één relatie waarin de coach en coachee samenwerken om organisatorische, professionele en persoonlijk essentiële ontwikkelingsdoelen te identificeren en te bereiken.

Als professional wil je dit toch?

Wat zijn redenen om het niet te doen?

Redenen genoeg bijv. geen tijd, geen geld, geen interesse, geen zin in al dat gedoe, angst over wat je tegen komt en dat je het dan niet aan kunt, het nut er niet van inzien, kiezen voor struisvogelgedrag en DOOR, et cetera.

We kijken allemaal met een andere bril naar het ontwikkelen van jezelf en wat je bereid bent hierin te investeren.

Dit werd mij gistermorgen in de sportschool weer duidelijk. We hadden het over een Mastermind in het buitenland. Eén iemand vond het duur en een ander vond het een nette prijs, in verhouding tot de omzet.

´s Middags was ik op bezoek bij vrienden. Het gesprek ging op een gegeven moment over het artikel `wie coacht de coach` en mijn vriendin zei dat het toch apart is dat mensen zo weinig investeren in zichzelf en liever ergens anders hun geld aan uit geven. Okay bingo dacht ik, dit wordt deel 2 van wie coacht de coach.

In mijn ogen gaat kiezen voor coaching niet slechts om ROI, return on investment. Een investering in persoonlijke ontwikkeling levert je naast keiharde euro´s voor jouw bedrijf, nog veel meer op. Denk aan betere relaties, privé en zakelijk, heldere communicatie, meer energie en bovenal een toename van plezier in je leven.

Hoeveel investeer jij eigenlijk in jouw persoonlijk leiderschap als professional?

Laat een reactie achter





Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.