Hoe congruent ben jij?

Congruent zijn is vandaag al 2 keer is teruggekomen. Steeds vaker merk ik het: dat er dagen zijn met een bepaald thema.

Vandaag is weer zo´n dag en het thema is congruent zijn.

In het gesprek met mijn businessbuddy vertelde ik dat het in een reading mogelijk is te zien of de boodschap/missie van de ondernemer in overeenstemming is met de visie van de onderneming.

Vanmiddag had ik een afspraak met een vriendin. Zij vertelde mij dat zij vorige week al na 4 dagen in haar proeftijd bij het bedrijf waar zij net was begonnen, was weggegaan. De sollicitatiegesprekken gaven haar een goed gevoel en haar toekomstige bazen waren continu aan het afstemmen of het voor haar nog okay voelde.

Vol vertrouwen stapte zij in deze baan. Na 2 dagen kwam de ware aard van de beide bazen, een echtpaar, naar voren. Een van de voorbeelden die zij gaf was dat tijdens een gesprek met een ICT-bedrijf de bazen gingen roddelen over de salesmanager toen deze voor hen koffie ging halen, om later weer aardig te doen.

De vriendin zag het aan en kon haar oren niet geloven en was flabbergasted. Waren dit de toegankelijke en open-minded mensen? De dag erna wilde zij deze situatie bespreken om te weten of er misschien iets aan de hand was, maar ook om te checken of dit gebruikelijk en geaccepteerd gedrag is binnen de organisatie.

Zij kreeg niet eens de kans want de baas begon meteen haar de volle laag te geven en dat haar assertieve gedrag niet getolereerd werd, ze had nog niks gezegd. Ik ken haar al een tijdje en haar gezicht spreekt boekdelen dus zij hoefde ook niks te zeggen.

Teleurgesteld in hen, maar vooral in zichzelf heeft haar doen besluiten de eer aan zichzelf te houden en te vertrekken. De teleurstelling in zichzelf had te maken met het feit dat zij zich afvroeg waarom haar gevoel haar zo in de steek had gelaten.

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk dat zij te veel gefocust was op het krijgen van de baan waardoor zij de baan boven zichzelf had gezet. Zo kon zij alleen de mooie woorden horen en was ze ver weg van haar interne antenne.

De bazen hebben een leuk toneelstukje opgevoerd tijdens de sollicitatieperiode maar blijven met lege handen achter, dus ja wat is wijsheid?

Ik weet het wel!

Jij ook?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.