5 STAPPEN RICHTING FOCUS

Focus is fijn als je het hebt. Dagelijks worden wij uitgedaagd om in actie te komen, te ondernemen, en ruimte te maken voor verandering.

Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet, dit hebben wij gemeen met elkaar.

Wij mensen en de wereld om ons heen zijn continu in beweging, het is onmogelijk om niet in actie te komen.

Afgelopen week heb ik van 3 verschillende ondernemers gehoord dat zij het in actie komen en focus houden toch wel “een dingetje” vinden. Het was zo toevallig dat ik dit met je wil delen, wellicht is het herkenbaar voor je.

Hieronder beschrijf ik kort de focus thema´s van de 3 ondernemers.

  1. De 1e ondernemer moet eerst nog zoveel doen van zichzelf voordat de onderneming ingeschreven kan worden bij de Kamer van Koophandel. Op mijn vraag wat dan allemaal, bleek dat er eerst gewacht móest worden op meer geld, meer kennis en meer tijd.
  2. De 2e ondernemer leest mijn blogs over gedachtenkracht en focus. Persoonlijke Ontwikkeling staat al 15 jaar op het “to-do lijstje van de ondernemer maar geen tijd en “ik vergeet het gewoon, maar ik wil het wel”
  3. De 3e ondernemer heeft veel werk, een gezin en vindt het moeilijk om tijd vrij te maken om aan de verouderde website en logo aandacht te geven want hier gaat héél veel tijd in zitten.

Herkenbaar?

Twijfels, uitstelgedrag en stagnatie en focus is ver te zoeken.

Wat deze 3 personen met elkaar gemeen hebben is dat zij ermee bezig zijn, maar dat er in feite niks gebeurd. Reden hiervoor is het feit dat zij geen KEUZE hebben gemaakt over wat zij WEL willen, de focus ligt in de bovenstaande gevallen op datgene wat er NIET is, in dit geval TIJD.

Wanneer je KIEST wat je WEL wilt kun je daar de AANDACHT op richten en kun je in actie komen. Anders blijf je druk in je hoofd met het afwegen van alle opties, jezelf naar beneden halen omdat je het nog steeds niet hebt gedaan etc.etc.

Als Businessreader en coach, die samenwerkt met ondernemers en executives, weet ik dat je niet 24/7 met je mindset bezig kunt zijn. Het is echter wel zeer handig dat je je er bewust van bent welke invloed je mindset heeft op jouw succes.

Ik merk zelf ook dat ik het slachtoffer word van mijn eigen valkuilen. Op momenten dat ik gefocust ben op het uitbreiden van mijn bedrijf, met content en e-books schrijven en afspraken met klanten, is mijn geest continu in beweging.

Ik ben gefocust op resultaten. Ik ben gefocust op vooruitgang. Ik loop voor mezelf uit. Elke seconde van de dag ben ik bezig met mijn bedrijf – waardoor ik merk dat ik tijd in moet plannen voor zelfreflectie. Want ik weet dat mijn bedrijf groeit wanneer mijn mindset klopt en ik keuzes maak.

5 STAPPEN RICHTING FOCUS

1.GEZONDE GRENZEN VOOR LICHAAM EN GEEST

Maak een schema dat je lichaam en geest ten goede komt. Wanneer je het gevoel hebt dat je op de automatische piloot leeft ben je van je doelen afgedreven.

2.ONTSPANNING
Me-time inplannen, zo blijft je groei duurzaam.

3.AANWEZIG ZIJN

Ben je ook daadwerkelijk aanwezig of dwalen je gedachten overal naar toe, naar gisteren, morgen? Om meer gefocust te zijn in dit moment kun je beginnen met de 1 minuut meditatie, deze kan je overal doen en het enige wat je doet is 1 minuut letten op je ademhaling. Het zal je focus verbeteren en je helpen verdiepende relaties met anderen te creëren.

4.BEZOEK EEN COACH

Ga op onderzoek wat jouw groei in de weg staat. Dit helpt je om je patronen te herkennen, emotionele spanningen te erkennen en je zelfbewustzijn te vergroten.

5.SPEEL

Maak opnieuw verbinding met je lichtheid, speelsheid en creativiteit om jezelf jong van hart te houden. Maak plaats voor die delen van jezelf die jij belangrijk vindt – je hebt ze nodig om een ​​gebalanceerd en gezond leven te leiden.

Als je ervoor KIEST deze 5 stappen toe te passen zal dit je uitdagen jezelf te (her)ontdekken om een completere versie van jezelf te worden en ben je ENERGIEK en DAADKRACHTIG in je Ondernemerschap.

Wil je meer weten en nog napraten over dit artikel dan ben ik te bereiken via info@ivonnevandis.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.