Als Mens functioneren

Er wordt zo vaak gesuggereerd dat de mens slecht is als je de media moet geloven, en in mijn ogen komt dat juist door de verhalen die je in de media leest. Als je dat allemaal gaat geloven en daar je mening op gaat baseren, in plaats van zelf op onderzoek uit te gaan en checkt wat klopt voor jou, dan is inderdaad de mens slecht, maar ja wat is slecht?

Ongeveer een maand geleden liep ik in het bos, het was de laatste wandeling met mijn hond, dat wist ik toen nog niet.

In de verte hoorde ik toeteren van allerlei voertuigen.

Op de terugweg zag ik de weg vol staan met auto’s en toen ik naar links keek zag ik daar op het kruispunt, dat mannen met gele hesjes het verkeer stonden te regelen. Allerlei tractoren reden onder luidgetoeter richting de rotonde, in de rij auto’s die wachtte toeterde ook veel mensen en zwaaiden. Oja bedacht ik me, zij gaan naar Stroe.

Brok in mijn keel

Wauw wat een impact had dit, ik kreeg een brok in mijn keel en tranen in mijn ogen, wat was dit? Waar kwam dit vandaan? Deze ontroering is iets wat er bij mij gebeurt bij geboorte, trouwerijen, uiteraard ook bij begrafenissen maar ook bij een top prestatie van welke aard dan ook.

Verder heb ik er die dag geen aandacht aan geschonken totdat ik afgelopen vrijdagmiddag aan de telefoon zat met een goede vriendin. Zij vertelde dat ze al 5 minuten vast stond op de A1 en dacht dat er een ongeluk was gebeurd. Op internet zag ik dat het ging om een boerenprotest, helder.

Wij bleven doorpraten over van alles en nog wat, toen zij zei “Oh we gaan weer rijden, ik rijd nu onder het viaduct door waar tractoren op staan en vlaggen onderste boven hangen. Vrachtauto’s op de andere baan toeteren en de auto’s in mijn baan ook, nou het is zo bijzonder wat er nu gebeurd ik heb gewoon een brok in mijn keel en ik voel dat ik wil huilen.”

Saamhorigheid

Opeens herinnerde ik mij de impact die het op mij had gemaakt en ik vertelde haar mijn verhaal van een paar weken geleden. In ons gesprek kwamen we tot de conclusie dat deze saamhorigheid, opstaan tegen onrecht en opkomen voor je ruimte als mens zoveel te maken heeft met de puurste vorm van liefde. Door dit toe te laten en te ervaren komen de tranen van geluk, liefde en het gevoel van saamhorigheid.

Gisteren tijdens de lunch met een vriendin, vertelde ik dit verhaal en zij vertelde mij haar ervaring van een maand geleden toen het protest in Stroe was. Zij moest naar haar kantoor en kwam in het protest terecht, zij hoefde slechts de rotonde over en kon tussen de tractoren door toch doorrijden. Zij vertelde wat er bij haar gebeurde, eerst was er boosheid en later een brok in haar keel en een enorm gevoel van liefde, en uiteraard tranen.

Ik vind de hierboven beschreven ervaringen ongelooflijk, op drie totaal verschillende momenten, drie verschillende personen en drie keer zo’n saamhorigheid voelen.

Onze natuur als MENS is Voelen

Dit voelen is onze natuur als mens, dit kan je niet aanleren, dat zijn onze fabrieksinstelling ongeacht wie of wat je bent.

Wil je meer weten dat voelen het geheim is van ons mensen, check dan het magische boekje Feeling is the secret (gratis te downloaden)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.