Durf jij jezelf vragen te stellen?

Wat mij opvalt is hoe weinig wij mensen vragen aan onszelf durven te stellen over wie we zijn. En ik ben geen uitzondering hoor, ik heb ook liever iemand die mij de antwoorden geeft. Maar ik heb wel gemerkt dat de waardevolle inzichten komen als ik mijzelf vragen ga stellen.

Durf jij jezelf vragen te stellen? Of vind je het prettiger dat een ander de vragen stelt en eventueel met een oplossing komt? Natuurlijk is het waar dat je door te spiegelen informatie krijgt maar pas je die dan ook daadwerkelijk toe? De antwoorden zitten in jou en door jezelf vragen te stellen kom je verder en bij de kern.

En dan bedoel ik vragen die gaan over:

  • Waarom je doet wat je doet?
  • Ben je eerlijk tegen jezelf?
  • Waarom denk je wat je denkt?
  • Wat vertel je over jezelf?
  • Wat geloof je over jezelf?
  • Welke overtuigingen zitten er achter?
  • Welk voordeel heb je om het zo te doen als je doet?

Inzoomen op jouw verhaal is essentieel. Jouw verhaal is namelijk opgebouwd uit herinneringen en elke situatie die je NU meemaakt duid je naar aanleiding van jouw verhaal.

Ben je dan in het NU? Ben je dan objectief in de beleving van dat wat er NU is?

Hoe zit dat bij jou?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.