DURF TE VERLANGEN NAAR MEER

Wat wil je veranderen, wat is jouw verlangen?

Dit is de allereerste vraag die ik mijn klanten stel als we voor het eerst contact hebben.

Bij de één komt het antwoord snel en duidelijk bij de ander heeft het even tijd nodig, soms komt het voor dat ik het gesprek uitstel totdat mijn klant weet wat ze écht willen.

Het is herkenbaar, want toen mij die vraag voor het eerst werd gesteld, wist ik het ook niet.

Waarom is het zo lastig om te definiëren wat we willen?

We zijn er niet op getraind om op deze manier te denken. Om te dromen, groter te dromen en het ultieme te wensen.

Onze manier van denken is gevuld met twijfel en scepticisme, het idee alleen al om een totaal andere kant op te gaan of stel je voor een mega droom te gaan volgen. Alle alarmbellen gaan af.

Denk hierbij aan de gedachten als: “dat gaat mij toch niet lukken”, “dat is niet voor mij weggelegd”, “dat kan ik niet betalen”, “wat zal die of die er wel niet van vinden”, “daar heb ik toch de tijd niet voor”, “dat vindt mijn partner nooit goed”. Wellicht heb je zelf nog een paar aanvullingen.

Uit onderzoek blijkt dat we slechts 10% gebruiken van ons werkelijke potentieel.

Ons scepticisme, en we gaan er van uit dat dit gebaseerd is op rationeel denken en een objectieve beoordeling van onze herinneringen, komt voort uit onze veelheid van (oude) gedachten. Net als twijfel zijn ze onderdeel van onze manier – gewoonte – van denken.

Een gewoonte die we onszelf tijdens ons leven hebben aangeleerd met input van familie, school, vrienden, buren, banen, sector, cultuur van de streek en het land et cetera.

Deze foto is vorige week gemaakt tijdens mijn ontmoeting met mijn coach Jesse Johnson in London. Ik ben mega uit mijn comfortzone gehaald, maar mij te bewegen in het onbekende voelt ontzettend prettig en werkt verslavend.

Ook ik had een hoofd vol twijfels, angsten en oordelen toen ik de beslissing had genomen om met haar te werken, maar mijn wens/verlangen om toch voor 150% voor mij te gaan heeft het gewonnen van de twijfels.

Sta jij ook voor een belangrijke grote stap in je leven en heb je twijfels en ben je sceptisch, onderzoek dit dan op z’n minst op waarheid en feiten.

Als je dan toch moet twijfelen, twijfel dan aan de door jezelf opgelegde grenzen en stel jezelf de vraag: “wat riskeer ik als ik het NIET doe?”

ps Ben je ondernemer en wil je groeien maar heb je geen zin in een coaching traject? Dan is de online training Me-Building ideaal voor jou.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.