Stap in de beweging van verandering

Door ons onbewuste gedrag (95%)hebben we niet door dat onze negatieve energie helemaal ingebakken zit in ons denken en ons afhoudt van de eerste stap in de beweging van verandering.

Hiermee doel ik op de overtuigingen die we gedurende ons leven zijn gaan geloven en die nu onderdeel zijn geworden van onze dagelijkse realiteit. Het is gemakkelijk om te rationaliseren dat je ‘gewoon realistisch bent’ in het niet durven handelen naar een droom  en dat ook bent gaan geloven!

Wellicht herken je dit uit eigen ervaring, het kan voor jezelf onbegrijpelijk zijn dat je niet succesvoller bent met jouw bedrijf, jij bent toch de beste in jouw vakgebied, je hebt de juiste kennis, een waanzinnig informatieve website, je bent enthousiast aan het netwerken.

Waar ligt het dan aan?

In de meeste gevallen heb je niet door dat jouw eigen overtuigingen, jouw bord voor jouw kop, je afhoudt van een goedlopend winstgevend bedrijf. Eén van de overtuigingen die op dit bord beschreven staat is vaak dat jezelf niet diep van binnen gelooft dat jij de enige bent die dit kan doen en dus bijzonder bent.

Zelfonderzoek is in mijn ogen een must voor iedereen. Alleen wanneer je het aan durft om recht in de spiegel te kijken kom je achter jouw beperkingen en kan je langzaamaan om jouw bord heen kijken. Door deze nieuwe ervaringen aan te gaan ontdek je dat er meer dynamiek komt in jouw privéleven en positief neveneffect is dat dit ook een uitwerking heeft op jouw bedrijf.

Hoe kun je ontdekken of je vastzit in een negatieve wolk van overtuigingen die zorgen dat je bedrijf niet groeit, dat je jouw droom niet leeft, dat je de verkeerde mensen, verkeerde situaties en verkeerde gevoelens aantrekt? En hoe weet je zeker dat je die negativiteit niet in stand houdt?

Hier zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen om jouw negatieve energie te meten:

  • Klaag je wel eens? Altijd of soms?
  • Bespreek je vaak wat er mis is in de wereld, meer dan wat goed is? Dit omvat het ‘rot’ weer, ‘irritante’ verkeer, ‘debiele’ overheid, ‘crisis’ economie, ‘vervelende’ klanten, etc.
  • Heb je kritiek? Altijd of alleen op bepaalde mensen?
  • Oordeel je?
  • Raak je aangetrokken tot drama en rampspoed (kun je jezelf van de tv losmaken wanneer er een nieuwsbericht over een ramp is?)
  • Zoek je een schuldige? Altijd of alleen in bepaalde situaties?
  • Geloof je dat je geen controle hebt over de meeste van jouw resultaten?
  • Voel je je slachtoffer? Ligt het niet aan jou, maar aan de ander, wat jou wordt aangedaan?
  • Ben je dankbaar voor wat er is of kan je alleen dankbaar zijn als de dingen eindelijk goed voor je beginnen?
  • Heb je het gevoel dat er dingen met je overkomen? Of heb je het gevoel dat ze via jou gebeuren?

Deze laatste twee punten zijn belangrijk:
Wanneer je niet dankbaar bent, behalve als dingen goed gaan, ben je negatief. Dan is hoe jij je voelt namelijk afhankelijk van een situatie. Dankbaarheid is positief. Als je dankbaar bent voor wat er is (inclusief de onaangename levenslessen), dan kun je meer en meer positieve energie in je leven uitnodigen.
Geloven dat dingen je overkomen dat je net pech hebt, plaatst je in de rol van slachtoffer; dan is het gemakkelijk om negatief te zijn omdat het handig is om je eigen kracht op te geven.

Kun je antwoord geven op de volgende vraag;

Wie of wat is de schuldige als er GOEDE dingen met je gebeuren? Bevestig jij jezelf dat je verantwoordelijk bent voor de goede dingen – zoals in, je hebt hard gewerkt, je hebt het verdiend, enzovoort … maar geef je de schuld aan externe gebeurtenissen of andere mensen voor je mislukkingen? Hoe komt het, dat wanneer er goede dingen gebeuren, deze het resultaat zijn van wat je doet, maar wanneer er slechte dingen gebeuren, jij er niet schuldig aan bent?

Wanneer je ‘ja’ hebt geantwoord op één van de bovenstaande vragen, hou je tot op zekere hoogte vast aan negatieve energie! Ik weet dat dit helemaal niet leuk is om te horen en ook helemaal niet om te onderzoeken. Er is moed voor nodig om te accepteren dat het leven is zoals het is en dat dit vanuit jou komt. Om je negatieve energie te zuiveren en je vibratie te verhogen, kun je jezelf omscholen door voor een ​​positieve en bovenal een zelf reflecterende houding te kiezen.
Veel succesvolle ondernemers zijn positief ingesteld en lijken datgene wat zij willen aan te trekken in het leven.

In 3 Stappen van Negatieve naar Positieve energie

1. Toon Eigenaarschap:
De Dalai Lama zegt hierover het volgende; “Als je denkt dat alles de schuld van een ander is, zal je veel lijden. Wanneer je je realiseert dat alles alleen van jezelf komt, leer je zowel vrede als vreugde. “- de Dalai Lama

2. Herken je negatieve gedachten, ontcreër ze en laat ze los en vervang ze door positieve gedachten.
Dit vereist oefening, discipline, toewijding en het nemen van een beslissing om de wereld te zien door de ogen van “wat er goed kan gaan” in plaats van “wat kan er misgaan.”

3. Creëer een nieuwe, gewenste realiteit in jouw verbeelding en manifesteer het in de uiterlijke wereld.

Wanneer je de conditionering overwint en beseft dat de toekomst NIET al vast staat, maar dat je meer controle hebt over jouw omstandigheden dan je denkt, dan kun je beginnen om bewust jouw leven te ontwerpen.

En dan? Jouw positieve energie zal datgene aantrekken wat jij als goed en geschikt voor jezelf en je bedrijf vindt: mensen, situaties, klanten, dingen … en je zult merken dat er geleidelijk een enorme toename van jouw geluk en innerlijke rust komt.

Onderzoek jezelf durf in de beweging van de verandering te stappen en je zult snel positieve veranderingen in je leven en business zien.

Wil je meer informatie dan kunnen we in gesprek gaan. Je kunt mij bereiken via info@ivonnevandis.nl.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.