Duurzame Energie

In het nieuws wordt er continu gesproken over duurzame energie.

Veelal gaat dit over het duurzaam omgaan met onze grondstoffen. Wikipedia beschrijft het als volgt `Duurzame energie, groene energie of hernieuwbare energie is energie waarover de mensheid voor onbeperkte tijd kan beschikken en waarbij, door het gebruik ervan, het leefmilieu en de mogelijkheden voor toekomstige generaties niet worden benadeeld.`

Maar naast deze grondstoffen hebben we natuurlijk ook onze persoonlijke energie voorraad waar wij zorgvuldig en duurzaam mee dienen om te gaan.

Burnout is volksziekte geworden in deze tijd waar een groot deel van Nederland last heeft van stress, veroorzaakt door ons hoge verwachtingspatroon, van onszelf en de ander, en onze verslaving aan afleiding door onze omgeving in de vorm van social media, email, whatsapp, collega´s, werkdruk et cetera.

Vaak hoor ik klanten het volgende zeggen; “Ik kijk naar anderen om me heen en het lijkt hen allemaal zo makkelijk af te gaan, alsof zij nooit twijfelen aan zichzelf en dat hun Business als van zelf groeit. Hoe doen ze dat toch? Ze hebben denk ik gewoon meer geluk.”

Mijn persoonlijke mening is dat het in de meeste gevallen niet om geluk gaat.

Het gaat over mindset , persoonlijke kracht en weten hoe je omgaat met jouw grenzen.

En dit heeft zijn uitwerking op jouw energieniveau, met jouw ‘vibratie’?

De betekenis van vibratie in het woordenboek is “trilling”. Op het niveau van de kwantumfysica bestaat alles in het universum uit energie en dat alles op verschillende frequenties trilt. Zelfs dingen die solide lijken, bestaan uit trillingsenergievelden, welke zichtbaar worden onder een microscoop.

Alle vibraties werken op hoge en lage frequenties, in ons en rondom ons.

Als je trilling laag is, wordt je immuumsysteem aangetast en ben je vatbaarder voor ziektes, dit zie je gebeuren bij mensen met een burnout. Buiten dat, zal je een negatief zelfbeeld en wereldbeeld creëren. Wanneer je trilling echter hoog is, heb je het gevoel dat je leven in Flow is. Je ontmoet inspirerende mensen, je stapt iedere dag optimistisch en dankbaar uit bed, je zaken gaan goed en je banksaldo heeft er nog nooit zo goed uitgezien!

Voor anderen lijkt het erop dat je alle geluk hebt in de wereld, terwijl je in feite alleen maar een andere vibratie hebt, dat is de reden dat je de juiste mensen ontmoet. Je trekt het aan.

Het is handig om je ervan bewust te zijn dat gelijkende energie elkaar aantrekt.

Duurzaam omgaan met je eigen energie is super lucratief. Maar hoe doe je dat dan, je vibratie verhogen? Vind je dit ingewikkeld klinken? Don’t worry het is best eenvoudig! Hieronder geef ik 8 manieren hoe je dit kunt doen.

8 manieren om je vibratie te verhogen.

1. Word je bewust van je gedachten.

Alles wat je denkt, zegt of voelt, wordt je realiteit. Elke gedachte die in je opkomt heeft invloed op je. Toen ik begon met mijn bedrijf zei ik dat de helft van Nederland de andere helft van Nederland coacht en dat het erg moeilijk is om aan klanten te komen.

De afgelopen jaren kreeg ik door dat ik dit geloofde en heb deze beperkende overtuiging omgezet in “Door mijzelf te zijn, onderscheid ik mij als coach en trek ik de juiste klanten naar mij toe.” Wanneer je je beperkende gedachten naar positieve verandert, wordt je realiteit anders.

Makkelijker gezegd dan gedaan hoor ik je denken. Wat doe je als er weer zo’n negatieve gedachte opkomt? Een effectieve manier is de HEEL methode; 1. je Herkent de gedachte, 2. je Erkent de gedachte, 3. je Ervaart (je voelt welke emotie erbij zit) de gedachte, en 4. doordat je het voelt Laat het los.

2. Gebruik bewust je zintuigen.

Overal om ons heen is veel schoonheid te vinden, maar het valt niet op omdat we vaak te druk zijn in ons hoofd en als een soort robot rond lopen. Onthaast een moment en neem de tijd om in de zon te gaan staan, voel de zon op je huid, hoor de geluiden in je omgeving kortom wees aanwezig met al je zintuigen in je omgeving.

3. Wees je bewust van het voedsel dat je eet.

Sommige voedingsmiddelen trillen op hoge frequenties en sommige lage. Broccoli heeft een hoge vibratie net als bosbessen, heel gek maar Big Macs trillen helemaal niet.

4. Drink water.

Zorg altijd voor voldoende water om je lichaam te helpen de afvalstoffen weg te spoelen.

5. Mediteer.

Meditatie helpt je geest tot rust te brengen en je in een vredige gemoedstoestand te brengen. Slechts 10 minuten per dag mediteren kan je leven al veranderen.

Bijv. Ga in een comfortabele positie zitten, sluit je ogen en adem in en uit. Je kunt beginnen dit 1 minuut te doen en het uitbouwen tot 10 minuten.

6. Schrijf in je dagboek

In je dagboek kun je je beperkende gedachten opschrijven en de manier waarop je deze hebt omgezet.

Daarnaast kun je een dankbaarheidslijst maken, op deze manier verschuift je vibratie van focussen op wat je niet hebt naar wat al overvloedig aanwezig is in je leven, het feit dat je als vanzelf ademhaalt is al wonderbaarlijk. Iedere ochtend en avond houd ik mijn dagboek bij, zo begin en eindig ik de dag positief.

7. Wees bewust welke woorden je gebruikt.

De woorden die je spreekt en denkt dragen hun eigen krachtige vibratie. Er is geen verschil of je niet aardig praat over iemand anders of tegenover jezelf. Wanneer je roddelt, klaagt of anderen naar beneden haalt, stem je af op een negatief trillingspad. Wanneer je zonder oordeel spreekt en reflecteert en begrijpt dat je woorden hun eigen frequentie dragen, begin je je vibratie te verhogen.

8. Breng je bloedsomloop op gang.

Vibratie vereist beweging, hoe meer je beweegt, hoe beter je trillingen bewegen. Dus wordt actief!

 “Alles is energie en dat is het enige wat echt is. Synchroniseer de frequentie van de realiteit die jij wenst en je zult die gewenste werkelijkheid krijgen. Er is geen andere weg. Dit is geen filosofie, dit is natuurkunde ” – Albert Einstein

Wat zijn de activiteiten die er bij jou voor zorgen dat je energie verliest?

Heb jij nog tips om toe te voegen hoe je jouw persoonlijke energie duurzaam houdt?

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.