Zelfkastijding

Veel ondernemers doen aan zelfkastijding!

Je prijs bepalen vanuit wat jij waard bent en wat het jouw klant zal opleveren als hij met jou werkt, de ROI, return on investment, is een hele struggle voor ondernemers. Het gaat om eigenwaarde.

Na een businessreading bel ik mijn klant en na een maand nogmaals om te horen wat voor uitwerking de inzichten hebben gehad.

Gisteren had ik met een onderneemster zo’n gesprek via zoom en zij vertelde dat zij steeds vaker bij het ontvangen van de betalingen voor haar diensten pijn voelt en een rot gevoel heeft.

Zij formuleerde het als volgt “het voelt als uitbuiten, het kost mij veel tijd, mijn banksaldo groeit niet en ik krijg er geen energie van”

Elke keer als haar klanten betalen komt bij haar deze gedachte op en voelt zij de pijn, Auw.

Op mijn vraag waarom zij zichzelf zo pijnigde, waar had zij deze straf aan verdiend?

Het bleef even stil aan de andere kant van Zoom……….

Vervolgens vroeg ik haar of zij dit waard was om zichzelf zo te behandelen, zou zij dit bijvoorbeeld tegen een vriendin of collega zeggen? Heel snel antwoordde zij “NEE absoluut niet, Oh wat erg dat ik dit elke keer tegen mijzelf zeg”.

Zelfkastijding! De onderneemster had het inzicht dat zij dit elke keer zei, vanuit gewoonte en daarmee haar rot gevoel voedde in plaats van een gerichte actie te nemen.

De onderneemster van deze week bepaalde haar prijs op basis van angst. Angst om teleur te stellen, angst om te verliezen, angst om te laten zien wat zij waard is, angst om te falen en uiteindelijk angst om afgewezen te worden. En bleef dit repeteren, gelukkig herkende zij dit.

Wellicht herken je dit?

Ondernemerschap is Persoonlijke Ontwikkeling, inderdaad met hoofdletters.

Het blijft een uitdaging om elke keer bij een tegenslag of negatief patroon jezelf te vragen “wat kan ik hier van leren”, en dan natuurlijk zonder dat je er eerst een tijd over gaat piekeren, frustreert en jezelf naar beneden haalt.

Dit is wel de weg om steeds dichter bij jouw ongelooflijke potentieel, dat nog onder jouw resterende beperkende overtuigingen verborgen ligt, te komen.

#zelfkastijding,

#conditionering,

#ondernemer,

#winst,

#prijsbepalen,

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.