Ik zag het licht

Ken je het gevoel dat je weet dat je het goed doet maar dat het niet werkt?

Begin deze week heb ik het besluit genomen om mijn samenwerking met een partner stop te zetten. De afgelopen anderhalf jaar heb ik met veel plezier samengewerkt en heb ik veel geleerd van de mensen die ik heb mogen begeleiden. Maar toch was er iets in mij dat knaagde.

Maandag maakte ik de keuze naar aanleiding van het filmpje `Vrijheid in je Ondernemerschap` dat ik met Jacqueline had opgenomen.

Om mijn vrijheid en mijn verlangen te ervaren is het essentieel voor mij om te doen wat in lijn is met wie ik ben, wat klopt met mijn kernwaarden, dat ik geen concessies doe en dus keuzes dien te maken.

Vanochtend tijdens mijn ochtendritueel van meditatie en schrijven kreeg ik dit inzicht, terwijl ik het besluit al had genomen maar nu zag ik the bigger picture.

Ik schreef op wat ik gistermiddag had meegemaakt:

In mijn nieuwe huis ga ik lampen ophangen, lampen die ik 3 jaar niet heb gezien. Mijn vader heeft mij, en mijn 5 zussen en broer, geleerd om dit soort klusjes zelf te doen, erg handig. Eerlijk gezegd zijn er vroeger wel wat stoppen gesprongen als ik de draadjes niet goed had verbonden maar dat was vroeger.

Gisteren was ik bezig met de lamp in de hal, dus eerst hoofdschakelaar uit, trap op, draadjes verbinden, lamp ophangen, trap af, hoofdschakelaar aan en schakelaar om. NIKS. Hij deed het niet. Okay hoofdschakelaar uit, trap op, alle draadjes uit het kroonsteentje en weer opnieuw erin, stevig aandraaien en voila, hoofdschakelaar weer aan en NIKS. Na 2 keer draaide ik mij lichtelijk geïrriteerd om op de trap en zag daar een schakelaar die ik nog niet had gezien.

Je raadt het al, ik zag het LICHT.  

En vanmorgen schreef ik dit op en bedacht me dat wanneer je alleen maar denkt dat je die ene schakel zeker nodig hebt uit angst dat je niet genoeg omzet hebt of dat je niet kunt kiezen, je niet dichterbij je doel kunt komen omdat je de andere schakels over het hoofd ziet die voor LICHT en energie kunnen zorgen.

Ik wist dat ik goed bezig was maar het werkte niet met de partner met wie ik samenwerkte, dit ontnam mij tijd en zicht voor andere mogelijkheden voor mijn bedrijf.

Een van de dingen die ik niet meer heb gedaan is trainingen geven en dat ga ik weer oppakken. In september start de training “Hoe vrij ben jij als mens in jouw rol van Ondernemer”. Voor meer info check mijn site of de link in de bio.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.