10 Tips voor een energie BOOST

De markt en de tijd gaan zo snel, dat het soms lastig is om bij te blijven. Dit kan behoorlijk veel stress opleveren als ondernemer.

Een succesvol bedrijf hangt voor 90% af van de juiste mindset. Door dagelijks helder te hebben welke richting je op wilt met je bedrijf verleg je de focus van stress naar vrijheid in je ondernemerschap.

De tijd en energie die je dagelijkst verliest aan piekeren, angsten en zorgen maken kan je beter investeren in het vervullen van jouw richting en doelen.

Ik werd geïnspireerd door het interview dat ik las met Hans Stolp. Hij zei het heel treffend, we zijn eeuwenlang naar beneden gekropen tot onderaan de V en hebben de materiële wereld veroverd. We zijn nu afgedaald tot het diepste punt van materiewording in de punt van de V.

We hebben de individuele vrijheid nodig om de weg naar binnen te kunnen gaan en uiterlijke autoriteiten los te laten. Nu zal het de uitdaging zijn om onderaan de “V” stap voor stap de weg omhoog te vinden.

Deze weg vergt een geheel andere levenshouding en een totaal andere economie – niet meer op hebzucht gebouwd maar op solidariteit en respect.

We worden uitgedaagd om een gevoeligheid te ontwikkelen voor dimensies die we niet kunnen zien, maar die er desondanks wel zijn.

10 V- Woorden voor  een Energie BOOST

 1. VERLANGEN – Je verlangen naleven is het jezelf GUNNEN zonder dat je bang bent een ander te kwetsen. Het betekent als ondernemer dat je jouw verlangen omzet in winst voor jouw onderneming.
  Jij bent jouw onderneming, je pakt de ruimte om jezelf ECHT te laten zien en je voelt je veilig genoeg om dit te doen. Wanneer jij uitstraalt dat jij jouw verlangen leeft en hier voor uit durft te komen zal dit een uitwerking hebben op de energie van je bedrijf en wordt je mega aantrekkelijk voor je klanten.
 2. VERTROUWEN – Het is belangrijk op je eigen intuïtie te vertrouwen, te vertrouwen op je eigen wijsheid en goedheid. Dat je je eigen gevoelens respecteert en daarnaar handelt. Het is soms fijn om te wachten dat een ander samen met jou een bedrijf of een idee wil opstarten en je stiekem hoopt dat zij het voortouw nemen, ik spreek uit ervaring. Hiermee geef je jouw macht en creatiekracht uit handen.
 3. VERBINDEN – Met wie verbind jij je ’s morgens wanneer je wakker wordt? Is dit met je telefoon, ga je je mail checken, op FB liken et. cetera?  Het is zeer verleidelijk hoor, ik moet mezelf ook dwingen niet te kijken als ik een app hoor binnenkomen maar doe dit toch niet want ik vind de ME-TIME, dat eerste uur van de dag te belangrijk. Ik verbind me met mezelf, ben dankbaar dat ik leef met dit lijf en dat ik gezond ben. Mediteer dan een kwartier op mijn intenties voor vandaag. Dit focussen op wat ik wil deze dag geeft mij veel energie en deze zet ik in in mijn bedrijf.
 4. VOEDING – Wanneer jouw energielevel 100% is neem je deze energie mee in je bedrijf, dit is WINST voor je bedrijf. n natuurlijk weet je dat voeding niet alleen hoeft te bestaan uit wat je in je mond stopt, slaap is bijvoorbeeld een uitermate belangrijke, zonder slaap heb je geen energie. Uit studie is gebleken dat slaaptekort invloed heeft op je mentale prestaties, zoals reactietijd, concentratievermogen, geheugen en logisch en analytisch redeneren). Cursussen en opleidingen, boeken en docu’s zorgen voor je geestelijke voeding.
 5. VISIE – Wil een bedrijf haar potentieel volledig benutten dan is het essentieel dat de 4 levels van energie, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel, worden aangewend voor het doel van het bedrijf. Een bedrijfsdoelstelling gebaseerd op universele waarden is de krachtigste brandstof die er is. Een succesvolle winstgevende onderneming begint met een inspirerende visie.
 6. VRAGEN – durf te vragen, je kunt niet alles alleen. Op internet is veel informatie te vinden maar het uitzoeken kost veel tijd. Je kunt je aanmelden bij FB groepen waar je jouw vragen kunt stellen. Of zoek iemand op LinkedIn of FB die jou inspireert en vraag of diegene een kop koffie met je wil drinken. En nog beter laat je begeleiden door een pro, sporters hebben ook een coach voor betere resultaten. 
 7. VASTBERADENHEID – Dit is een belangrijke pijler voor het fundament van jouw onderneming, jouw doorzettingsvermogen en jouw veerkracht om van de missers te leren.
 8. VERWONDERING – Kinderen hebben deze bijzondere eigenschap en durven alles en vinden alles een uitdaging. Hoe nieuwsgierigheid ben je? Welke ruimte heb je om naar anderen om te kijken hoe zij het doen? Wat doen zij, op welke manier zijn zij succesvol? Durf je te springen in het diepe? Wil je nieuwe VAARDIGHEDEN leren? Durf je met de onbevangen blik van een kind naar nieuwe ontwikkelingen te kijken? Zonder angst, zonder vooroordeel?
 9. VOLGENDE LOGISCHE STAP – Om jouw bedrijf naar een next level te brengen, wat is dan de best denkbare volgende stap om te nemen? Waarmee ga je beginnen en wanneer? Is jouw doel haalbaar en wordt daarmee jouw verlangen vervult? 
 10. VRIJHEID – Dit is de allerbelangrijkste!!! De meeste ondernemers zijn hun bedrijf begonnen omdat zij een grote behoefte hebben aan vrijheid. In mijn praktijk zie ik echter dat veel energie verloren gaat omdat we niet bereidt zijn onze emotionele hypotheek af te lossen, met dank aan Albert Sonnevelt voor deze mooie kreet. Wanneer je naar jouw onderliggende emoties durft te kijken en ze daadwerkelijk te ervaren kan je echte vrijheid voelen.

En uiteraard heb je Last but not least MEGAFOCUS nodig. Want zonder focus kom je nergens. Focus helpt je om met aandacht en structuur naar je verlangen toe te werken. Je niet te laten afleiden door al die afleidingen, van mensen en social media, om je heen.

Weet waar je heen wilt, heb een doel, leef je VERLANGEN, leer de vaardigheden en doe de dingen die nodig zijn.

Met deze V-Woorden geef je jezelf MEGA veel ENERGIE en krijgt jouw bedrijf MOMENTUM. 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.