10 Tips om de Kracht van je gedachten te sturen

We zijn zulke krachtige wezens, wij kunnen met onze gedachten ons leven sturen, wil je weten hoe? Check deze 10 tips.

1. Schrijf je gedachten op.
Schrijf elke dag in je dagboek je gedachtestromen, gevoelens en ideeën dit kan inzicht geven in je manier van denken.

2. Onderzoek waarom je stress hebt en kijk of je het positief kunt benaderen.
Heb je stress omdat je een opdracht af moet maken, bedenk dan dat de stress je voortbeweegt naar het einde, het kan motiverend werken.
Wanneer je last hebt van terugkerende stress is het misschien tijd om de situatie eens goed te analyseren voordat je richting een burn-out gaat.

3. Ga de natuur in, ga aan de wandel (ECHT DOEN).
Uiteraard is regelmatige lichaamsbeweging belangrijk voor je geestelijke gezondheid, maar het nemen van regelmatige, ontspannende wandelingen kan rustgevend zijn voor je geest. Bovendien kan het je letterlijk dwingen om een ​​adempauze te nemen wanneer je er een nodig hebt. Probeer 20 minuten in je agenda te plannen om je eraan te herinneren dat je even naar buiten moet.

4. Vervang je negatieve gedachten in positieve.
Het zal je niet lukken je negatieve gedachten te negeren, wanneer je ze herkent kun je ze vervangen voor positieve gedachten. Wanneer je bijvoorbeeld een dag in bed wil blijven omdat je je niet helemaal fit voelt kunnen er angst -en spijtgedachten in je hoofd komen, bijv. “had ik nou echt niet kunnen werken, stel je voor wat ze van me denken, ze geloven me niet zie je wel, huppeldepup neemt nu mijn plek in” vervang ze dan met de helpende gedacht dat je deze week echt wat extra rust en vrije tijd nodig hebt. Check ze op de waarheid.

5. Stel een lijst op met ICE, in case of emergency, mensen.
Maak een lijst van mensen die je vertrouwt en met wie je in tijden van nood kunt praten, mensen die luisteren en niet gelijk je een advies willen geven. Dit geeft je een gevoel dat je er niet alleen voor staat. De volgende keer dat je het moeilijk hebt, kun je je lijst bekijken en contact opnemen met iemand die erop staat.

6. Noteer 2 of 3 goede dingen wanneer je vastzit in een negatieve gedachtestroom. Schrijf de positieve dingen die op dit moment in je leven gebeuren. Bijvoorbeeld Iets waar je een glimlach van krijgt, waar je trots op bent, mensen om je heen van wie je houdt. Dankbaarheid voelen helpt je om je focus te verleggen als je echt helemaal in de put zit.

7. Gebruik je Toolbox

We hebben allemaal bepaalde dingen die je een boost geven wanneer je je waardeloos voelt, die van mij is naar het bos gaan en te mediteren.

8. Spreek je innerlijke stem toe.
Sommige noemen hem de innerlijke criticus, dictator, extremist. Het is de stem die je kan vertellen dat je een mislukkeling bent of blijft een situatie herhalen waar je absoluut geen controle over hebt. De volgende keer als je innerlijke stem echt te ver gaat, stop dan en overweeg hoe je in deze situatie met een vriend(in) zou praten. De kans bestaat dat je je vriend(in) niet vertelt dat hij alles verkeerd doet en dat iedereen hem haat. Je zou hem waarschijnlijk vertellen dat hij overdreven reageert, dat hij geen reden heeft om aan deze dingen te denken, en dat hij zich moet concentreren op wat hij in de situatie echt kan beheersen.

9. Stel jezelf de vraag “en wat dan nog wat is het allerergste dat kan gebeuren?” als je vastzit in een angstige maalstroom.
Als je je bijvoorbeeld zorgen blijft maken dat je je baan gaat verliezen, vraag jezelf af wat er gebeurd als dat het geval zou zijn. Dat lijkt in eerste instantie angstaanjagend (verlies van je huis, je inkomen, een aanslag op je relatie etc., etc.,) Maar als je die gedachten volgt – wat zou er daarna gebeuren? Je gaat een nieuwe baan zoeken misschien is dit zelfs een betere baan dan degene die je nu hebt. Door je brein te gebruiken met het zoeken van redelijke oplossingen zullen deze uiteindelijk je gedachten wel doordringen dat deze rampscenario’s, naast dat ze alleen maar angst opwekken ook hoogst onwaarschijnlijk worden.

10. Heb een bedtijdritueel.
Slaap is een cruciaal onderdeel van je geestelijke gezondheid, ook al kan het moeilijk zijn om in slaap te vallen als je worstelt met piekeren of angstige gedachten. Probeer je gedachten te kalmeren voordat je naar bed gaat. Bijvoorbeeld; schrijf je zorgen op, schrijf ook de dingen op waar je dankbaar voor bent, lezen, kleuren, maak een wandeling voor het slapen, een warme douche (visualiseer dan dat je alle zorgen met het water wegspoelt.

Wil je meer informatie of van gedachten wisselen ik ben te bereiken op info@ivonnevandis.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.