Spirituele Bypass

Alweer het 3e artikel over leven vanuit het onzichtbare. In gesprek met Ivonne van Dis, Businessreader en Senior in High Frequency Coaching.

Wat is High Frequency Coaching?

Deze vraag kreeg ik vorige week ook van iemand, die vroeg coach je dan 3 mensen tegelijk of achterelkaar, ik grapte nee ik fiets naast ze en coach ze naar de finish. En dat is ook eigenlijk wat ik doe. Wat ik doe is mensen leren hoe zij zelf in hun eigen energie terugkomen en daarmee de finish bereiken in hun zoektocht.

Helder, hoe doet jij dit?

Door mijzelf te zijn, door met 100% aandacht er te zijn voor de ander. Voorafgaand aan het traject ontvangt de klant een businessreading om te checken hoe de energie eruitziet van het bedrijf en de persoon. Vervolgens gaan we in gesprek om te ontdekken welke verhalen er aan de blokkades ten grondslag liggen. Deze verhalen worden steeds onbewust herhaald en het is aan mij om deze verhalen naar boven te halen zodat de klant er bewust van wordt.

Zoals?

De bekendste zijn:

Ik kan het niet, ik weet niet hoe, wie moet ik zijn om dit te doen, ben ik wel goed genoeg, zal ik niet falen, stel dat ik een succes word. En allerlei variaties op deze overtuigingen, het zijn de onderliggende gedachten die opkomen zodra nieuwe mogelijkheden naar voren komen. Je komt op onbekend terrein en dan begint je hoofd te rellen, je gebruikt je denken niet om van A naar B te komen, maar gaat het hele alfabet af.

De mensen die bij mij komen zijn bekend met energiewerk en willen stappen zetten in hun groei en daarvoor hun bedrijf inzetten. Een onderneming runnen is pure persoonlijke of spirituele ontwikkeling, hoe je het ook noemen wilt. Het oude verhaal dat de ondernemer zich keer op keer verteld haalt de energie naar beneden en geeft een onbestemd en ongemakkelijk gevoel. Daar willen zij vanaf, maar hoe?

Dan komen ze dus bij jou?

Ja klopt.

Ik verbaas me weleens dat veel spirituele en intuïtief sterke mensen vaak zo’n moeite hebben om hun bedrijf op orde te krijgen.

Grappig toch?

Dat je weet vanuit je gevoel en de kennis hoe het werkt maar dat het in je bedrijf niet lukt.

Nou grappig lijkt dit me niet, eerder mega frustrerend.

Helemaal gelijk het is super frustrerend, dat je gelooft dat je vanuit je eigen energie werkt en dat het je niet lukt. Ik noem dit de spirituele bypass.

Het is correct dat je vanuit jouw energie werkt, want wat er wordt vergeten is dat de energie die je gebruikt uit je gedachten voortkomt. Vaak wordt spiritualiteit zodra het over ondernemen gaat een hoofdzaak, het lichaam wordt totaal vergeten.

Leg eens uit wat je precies bedoelt met spirituele bypass?

Zodra je bezig bent om inzichten te krijgen over wie je bent en hoe je in jou de dingen beleeft en ervaart, voelt dit heerlijk ruim en vrij. De informatie ervaar je vooral in het bovenste gedeelte van je lijf, een zalig gevoel, de energie is tastbaar, je voelt je onbegrensd.

Als je dan weer je ogen opendoet na een sessie kom je weer terug in de zichtbare wereld. De wereld waarin je jouw inzichten gaat integreren in je dagelijkse leven. En hier gaat het vaak mis, als je jezelf aan het ontdekken bent is dit een kwetsbaar proces. In de zichtbare wereld word je geconfronteerd met jouw eigen gedrag, met de consequenties van jouw eigen gedrag, met het nemen van verantwoordelijkheid voor dit gedrag. In jouw omgeving is iedereen nog hetzelfde alleen jij bent anders, weer zo’n kwetsbaar moment om dan toch te kiezen voor jezelf en niet voor het gemak en verstoppen van jeZelf.

De energie van de inzichten blijft in het bovenste gedeelte hangen want het voelt nog niet veilig om het te laten zakken in je lijf, naar je vertrouwen en stappen te zetten.

Want er is moed voor nodig om jouw reacties af te stemmen op jouw inzichten, je kunt namelijk niet meer ontkennen dat je het niet weet tegenover jezelf. Dit oude verhaal over wie je dacht te zijn dien je los te laten, want dit verhaal ben jij niet.

Jouw spiritualiteit ontwikkelen heeft niets te maken met jouw persoonlijkheid, het is niet een extra tool om toe te voegen aan je persoonlijkheid, dit wil je ego wel.

Maar je bent toch wel iemand?

Natuurlijk, je bent alleen niet een verhaal dat jezelf vertelt en wat je aan anderen verteld, je bent niet hoe anderen jou zien, jij bent alles en je bent niets.

Dat is wel een lekker vooruitzicht

Het is pure vrijheid die je ervaart door niet meer afhankelijk te zijn van wie of wat dan ook.

Wacht even, als iemand iets lulligs zegt over jou of je familie dan kan dat je toch kwetsen?

Dat kan zeker en ik ben ook niet roomser dan de Paus en zodra zoiets gebeurt, voel ik het eerst en dan komt wel gelijk de vraag okay wat wil dit mij zeggen, waar ben ik nog afhankelijk van? Is dat van bevestiging, waardering, aardig gevonden worden. Dat laatste was voor mij een hele belangrijke overtuiging waardoor ik afhankelijk was en mijn please rol speelde.

Nog even terugkomen op de spirituele bypass dat is best een bold statement

Waarom vind je dat?

Als iemand dit pad opgaat, je zei het net al is dat mega kwetsbaar, dan is het volgens mij best lastig om je los te weken van dat verhaal zoals jij dat noemt. Iemand is blij met wat zij kunnen betekenen voor anderen en dan zeg jij dat zij een spirituele bypass hebben als ze hun bedrijf niet op orde krijgen.

Ja dat zeg ik, en er zijn mensen die dit niet kunnen horen en het kwetsend vinden. Dan is het aan hen om te kijken waarom vind ik dit kwetsend, wat raakt dit in mijn lijf aan. Dit gebeurt bij de ontvanger van de boodschap, het ligt niet aan de boodschap.

De boodschap is niet leuk om te horen omdat je graag iets anders wilt horen, iets wat jij hebt bedacht waar jij het goed op doet, maar is dit helpend?

Ik hoef niet meer aardig gevonden te worden, ik vertel mensen liever de waarheid. Nadat ik meer ontdekte over energiewerk in de vorm van de natuur-of universele wetten, vielen de kwartjes bij mij. Dit is de waarheid, gebaseerd op deze wetten, niet wat een mens heeft bedacht.

Het uitspreken en leven naar deze waarheid geeft op een diepe laag herkenning, dan volgt ontspanning en ruimte om gewoon te ZIJN. Klanten die een businessreading ontvangen ervaren hetzelfde, de eerste keer luisteren is er een zoek naar herkenning vanuit het hoofd. Hoe vaker je luistert hoe meer de informatie zakt van je hoofd naar de rest van je lijf, de informatie opent je letterlijk.

De Wet van Oorzaak en Gevolg deed haar werk.

Achteraf zie ik ook mijn eigen proces veel helderder. Dat ik vanaf het begin dat er iets intern bij mij begon te kriebelen, ik keuzes heb gemaakt uit ongeduld, ik was zoekende en wilde direct een antwoord op wie ik was, wat ik hier kwam doen en het moest vooral snel. Graag een Quick fix. Ik heb de nodige mensen, ook de bekende businesscoaches, bezocht om antwoorden te vinden.

En mijn bedrijf weerspiegelde het effect van mijn ongeduld, ik ervaarde onrust, had heel weinig klanten dus ook weinig inkomsten. En natuurlijk deed ik het niet voor het geld zei ik, maar ondertussen werd de druk intern opgevoerd dat ik het niet goed deed, dat ik dus niks snapte van dat hele energiewerk, ik kon niet eens mijn bedrijf energetisch hooghouden.

Met pappen en nathouden kom je nergens. Overdreven liefdevol doen, ook niet. Begrip hebben voor iedereen, ook niet. Iedereen te vriend willen houden en samenwerken met anderen uit angst om jezelf te laten zien, ook niet.

Je bent dan gewoon niet eerlijk met jezelf. Want als je brutaal eerlijk zou zijn dan weet je toch dat je bepaalde dingen als bijvoorbeeld acquisitie en verkopen niet doet, uit angst om afgewezen te worden.

De afgelopen 10 jaar heb ik veel met ondernemers gesproken die zich bezighouden met coaching, therapie, energiewerk, healing, reading en you name it en geconstateerd dat er heel veel mensen zoeken naar antwoorden en zichzelf tegenwerken als het gaat om de integratie van de inzichten die ze uit het onzichtbare krijgen.

Je kunt allerlei ceremonies van ayahuasca, cacao, sjamanistische, lichaamswerk, eindeloos mediteren et cetera, van alles doen om maar inzichten te krijgen om maar te kunnen begrijpen hoe het voor jou werkt. En dit laatste het willen begrijpen hoeft niet, want je hoeft dit niet te weten. Alleen het ervaren in je lijf wat de ceremonie of meditatie met je doet is voldoende.

Willen begrijpen is oud en een controlemechanisme en dat doe je met je hoofd. Ook dit deed ik vroeger, ik was mega control freak, een bescherming voor mijn gevoeligheid. Mijn hoofd maakte overuren om te ontdekken hoe iets voelde en hoe ik dit kon uitleggen aan anderen om maar goed over te komen. Ik voelde met mijn hoofd.

Dat zeg jij inderdaad vaak “voelen met je hoofd”

Vinden sommigen niet leuk als ik dat zeg. Dat is nou net dé spirituele bypass. En past ook bij wat ik zei over de inzichten opdoen. Inzichten vragen om geïntegreerd en geleefd te worden. Met je ogen open je leven leven. Angsten aangaan. In je bedrijf opkomen voor jezelf en zeggen wat jij doet, op welke manier jij een verandering in iemands leven brengt. Jouw plek claimen in jouw bedrijf en in de markt, geloven en vertrouwen in jezelf, je overgeven aan het leven dat iedere nanoseconde voor je ligt en kiezen hoe jij dit wilt ervaren.

Zeg je dan ook dat je al die ceremonies, opleidingen niet nodig hebt?

Nee dat zeg ik niet, het zijn super tools om in te zetten om bij je inzichten te komen. Je weet namelijk ieder antwoord al, alleen is het nog bedekt. Doe vooral waar je naar toe getrokken wordt en ga het aan.

Je ziet in dit proces mooi hoe de natuurwetten werken. Als je vastzit en je hoofd overuren draait en je ’s nachts wakker ligt zend je op energieniveau een boodschap uit. “Toevallig” zie je dan op internet of in een blad een naam voorbijkomen die jou zou kunnen helpen, dit is het antwoord van het universum. Je krijgt waar je om gevraagd hebt.

Ik hoor dit ook vaak: “Oh ik wilde al zolang een businessreading, heb er al zolang naar gekeken en nu snap ik niet waarom ik het niet eerder heb gedaan.”

Ik snap het wel. Dit is wat er gebeurd: je vraagt je een heleboel dingen af, bent op zoek naar een oplossing, ik kom voorbij met de businessreading of coaching en het gevoel zegt ja het hoofd zegt nee. En dan wint het hoofd in de meest gevallen.

Hoe kan dit, dat we zo zijn afgedwaald van ons gevoel, zelfs de gevoelige mensen?

Juist de gevoelige mensen, het komt omdat we dit zo geleerd hebben. Er is je al vroeg in je leven duidelijk geworden dat wat jij voelt niet klopt, dat wat jij gewoon weet niet klopt, omdat het ongemakkelijk was om te horen en zien voor je omgeving.

Je bent als kind afhankelijk van je omgeving om te overleven, dan ga je je aanpassen om zo toch in de gratie te komen bij je zorgverleners. Het is allemaal heel logisch te begrijpen, totdat je volwassen bent en tegen het aanpassingsgedrag aanloopt in jouw persoonlijke groei.

Dit oude gedrag staat jouw groei in de weg. De keuzes die je maakt, maak je vanuit dit oude gedrag en zijn niet helpend voor jouw groei. Je moet vooraf weten wat de uitkomst is anders is het niet veilig of zeker.

Dit weet je niet als je een Businessreading voorbij ziet komen. Je komt er alleen achter als je een keuze maakt en boekt. Bij de coaching geldt hetzelfde principe, je wilt heel graag hulp, ziet iemand voorbijkomen en intern gebeurd er van alles, de strijd tussen gevoel en hoofd begint.

Als je dit herkent raad ik je aan om toch in gesprek te gaan met iemand, gewoon kennismaken en ervaar wat er met je gebeurt. Voor mij blijft het iedere keer een wonderlijk avontuur om aan te gaan met een klant zodat zij vanuit eigen emotionele volwassen verantwoordelijkheid, vol geloof en vertrouwen stappen zetten in deze wereld.

Heb jij nog een tip voor iemand die nu vastloopt in haar of zijn bedrijf?

Het klinkt cliché maar luister naar jezelf. Je kunt al beginnen met iedere dag 5 minuten te zitten, gewoon te zitten, niet mediteren of ergens aan denken. Gewoon zitten en wachten totdat er een gedachte voorbijkomt waar je blij van wordt.

Ook al heeft dit niks te maken met je bedrijf?

Ja. Jij bent jouw bedrijf als er iets aan jouw fundering, jouw basis niet lekker loopt dan uit zich dat ook in je bedrijf.  Als je bijvoorbeeld moeite hebt om zichtbaar te zijn in wie jij bent, dan dien je daar eerst naar te kijken en dat te accepteren.

Dan te kiezen om jezelf ruimte te geven om jouw plek te claimen. En dat is precies waar ik ondernemers mee help, helemaal zichzelf te zijn in hun bedrijf. Dat geeft zoveel vrijheid en onbewuste structuur, je volgt je innerlijk kompas om je te leiden naar het leven dat jij wilt en dat voor jou bedoeld is.

Dank je wel voor dit gesprek, de tips en voor jouw kijk op spiritualiteit. Toch nog een laatste vraag, hoe weet jij dit?

Door veel te zoeken, mijn neus te stoten, gefrustreerd en teleurgesteld te zijn omdat het zoeken niet het antwoord was.  Ik kwam in aanraking met een coach in Amerika die mij weer met mijn eigen wijsheid in contact heeft gebracht. Vroeger begreep ik dingen snel, doorzag ik mensen, wist oplossingen en kon niet uitleggen waarom ik het wist.

Daar kon ik niet op vertrouwen besloot ik, omdat dit mij zo was geleerd. Alleen als je het zeker weet is het waar. Ik wist het ook zeker alleen wist ik niet waarom en doordat de waarom niet duidelijk was vertrouwde ik het niet en heb ik dit geblokkeerd.

De kennis die ik heb opgedaan gedurende mijn leven heeft mij hier gebracht en ik voel de vrijheid om dit te delen met anderen. Het is nu tijd om jezelf te claimen, jouw energie te claimen en te doen wat je hier te doen hebt. Geen excuses meer.

Voor mij is ieder moment een nieuw geschenk, klinkt lekker cheesy, het heet niet voor niks present in het Engels, nog cheesyer.

Wil jij meer informatie over Ivonne check dan haar website: www.ivonnevandis.nl

**Het maken van een cover van een tijdschrift en het artikel schrijven hoort bij de 2e Module van het meest complete online programma Creatie Revolutie over de Universele Wetten in Nederland, het is echt next level Law of Attraction.  Dit programma heb ik samen met Elsbeth van Lienden gemaakt van The Pink Walnut.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.