Wat is waar en wat niet?

Eerst bewijzen dan is het waar! Echt waar?

The Goop Lab is een serie op Netflix waar medewerkers van Goop, dit is het lifestyle bedrijf van Gwyneth Paltrow, in elke aflevering zich kwetsbaar opstellen en nieuwe dingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling onderzoeken.

In aflevering 2 gaat het over The Iceman Wim Hof.

Ik moest opeens denken aan hoe hij, ik denk 30 jaar geleden, voor het eerst in het nieuws kwam met zijn revolutionaire theorie dat je met mental power het autonome zenuwstelsel kunt beïnvloeden.

Je hoorde geluiden dat het onmogelijk was wat hij beweerde, er werden grapjes over hem gemaakt, hij was een gekkie en hij werd niet door iedereen serieus genomen.

Zijn theorie is in 2011 onderzocht in het Radboud in Nijmegen en de wetenschappers konden niet anders dan toegeven dat de methode van Wim Hof werkt.

In 2021 is Wim Hof wereldberoemd, reist de hele wereld over en helpt met zijn methode miljoenen mensen.

En Wim Hof is te zien in The Goop Lab, waarin hij een vrouw afhelpt van haar angststoornissen in 1 sessie.

Toch ongelooflijk dat wij mensen met ons geconditioneerde brein alles wat vreemd is meteen beschouwen als niet waar, raar en niet veilig.

En wanneer een wetenschapper heeft bewezen dat het waar is we het gaan geloven. Rationeel begrijp ik dit, het heeft te maken met ons reptielenbrein dat wil overleven en voor al het nieuwe bang is.

Bizar hoe dit werkt.

In 1888 verklaarden ze vast Heinrich Herzt ook voor gek dat radiogolven konden bestaan en in 1894 Marconi die deze golven ging inzetten om te communiceren op afstand.

Hoe fijn zou het zijn als je in de toekomst iets wat in jouw ogen gek, vreemd, vernieuwend of raar is gaat bekijken met andere nieuwsgierige ogen. Tegen het stemmetje in je hoofd dat begint met oordelen zegt `het is goed, je bent veilig er gebeurt niks`.

Je zult zien dat er veel meer is dan je maar mogelijk kunt bedenken.

Het is verfrissend (om in de termen van Wim Hof te blijven).

#idee #brein #conditioneren #ondernemen #business #businessreading #makeit #doer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.