4 Tips voor Vrouwen

Vrouwen geven elkaar graag advies, ik ook, om ze aan te moedigen meer in vrijheid, scherpte en wijsheid te leven met als doel om sterkere Powervrouwen te ontwikkelen.

Er zijn prachtige verhalen over vrouwen, denk aan Oprah en Michelle Obama, die deze lessen hebben toegepast om vrouwen te inspireren.

Zelfbewustzijn is cruciaal voor het creëren van een samenleving die vrouwelijke leiders zal ondersteunen bij het verhogen van hun innerlijke leiderschapskwaliteiten om een positieve impact op het leven van mensen te hebben. Rekening houden met het grotere geheel in elke situatie is zo nodig, en zelfbewustzijn stelt ons in staat om dit beter te beheren.

De volgende regels hebben voor ogen onze levens te beïnvloeden, niet omdat we vrouw zijn, maar omdat we moeten streven naar betere leiders en menselijke wezens om sneller een meer tolerante samenleving op te bouwen met meer gezond verstand.

1 – Walk the Talk.

In deze tijd is het van cruciaal belang dat we ook echt “het gesprek aangaan.”

Schreeuwen om te worden gehoord en het niet accepteren onderbroken te worden, zijn voorbeelden van gedrag van leiders die niet zelfbewust zijn. Jij bent jij, ongeacht de rol die je vervult. Elke rol heeft zo haar verwachtingen die erbij horen.

Een vraag die ik vaak stel aan eigenaren is hoe anders zij zijn in hun rol van leidinggevende en of er voldoende ruimte is om vooral hun eigen talenten en gaven in te zetten. Hoe is dat bij jou? Leef jij volgens de verwachtingen die horen bij je functie?

2 – Ontdek zelfcompassie

In mijn opvoeding heb ik geleerd dat het bewaren van harmonie in een groep de sleutel is tot maatschappelijke betrokkenheid. Vriendelijk zijn kan als zwak worden ervaren, terwijl kritisch zijn misschien als veroordelend of moeilijk wordt ervaren.

We hebben alleen maar balans nodig. Mijn energie zorgt ervoor dat ik soms te direct en confronterend overkom, maar ik herinner mezelf er constant aan om een glimlach op mijn gezicht te houden wanneer ik denk dat dit het geval is.

3 – Durf te vragen

Ben je er bewust van hoe je communiceert, wees helder en duidelijk. We moeten meer zelfbewust zijn over dingen die we doen en zeggen.

Feedback en vragen zijn niet noodzakelijkerwijs kritiek of pogingen om je naar beneden te halen. Het kan je goede kansen bieden een stap terug te doen en te leren hoe je een beter persoon en ondernemer kunt zijn.

4 – Angst omzetten in brandstof

Hoewel ik er zelfverzekerd en onverschrokken uitzie, heb ik nog genoeg angsten en twijfel die ik gewoon niet laat zien. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat ik mijn angst in kan zetten en inzet als “fuel” om vooruit te komen.

 En ja dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar ons verleden, zelfs als het niet gemakkelijk is geweest, maakt dat je NU hier staat met jouw unieke verhaal. En de lessen die jij hebt geleerd tot nu toe zijn boeiend en interessant om te delen, en plein publiek of privé.

Op deze manier zal je ontdekken dat wij mensen niet zo verschillend zijn😉.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.