Kille Trolley

Op de trolley kom ik zo.

Van de week liep ik met de jongste dochter door de herfstbladeren en opeens zei ze nu heel zachtjes lopen, meteen probeerde ik zo zacht mogelijk te lopen en merkte dat mijn lijf helemaal op alert stond en stijf stond van de kramp.

Getver wat een naar gevoel dat wil ik niet meer, de keer daarop dat zij het vroeg ging ik doorademen en bewust mijn voeten neerzetten in ontspanning en dat voelde lekker en leuk, en ik kon ook zachtjes lopen zonder in de kramp te schieten.

Kramp

Er werd mooi zichtbaar hoe je zodra je iets moet doen volgens bepaalde regels je in de kramp schiet want ojee zo doe je het niet goed en dan, doe je het dus fout.

Leuk zo’n experiment in bos en het sluit mooi aan bij wat een klant mij vroeg deze week:

“Waarom is het zo lastig om bij mezelf te blijven?”

Ja, waarom is dat lastig? was mijn wedervraag.

Het onderzoeken van de gedachte en waar de vraag vandaan komt is essentieel.

En natuurlijk heb ik er wel een aantal gedachten over maar het is interessant voor de vraagsteller zelf te gaan kijken welke gedachten er achter de vraag zitten.

Trolley Idee

Mijn gedachten zijn dat het best logisch is dat wij niet meer weten wie wij zijn.

We zijn geprogrammeerd om alle informatie via onze zintuigen binnen te krijgen, in een split second te verwerken en van daaruit te reageren.

Als je via je zintuigen dan informatie binnenkrijgt waar je een gedachte bij krijgt waar jij je niet prettig bij voelt, wat doe je dan, dan geloof je dat er iets mis is met jou, dat is ons immers geleerd, want wat je via je zintuigen binnenkrijgt is echt.

Ik zie het zo.

Er hangt een soort energielijn die ze ook voor de trolleybus gebruiken over de aarde, er is ons geleerd dat we onze energie en voeding krijgen als wij aanhaken aan het energiekoord boven ons. Deze benadering is ons geleerd en we maken de beweging automatisch, vanuit ons hoofd en niet vanuit wie wij zijn.

Dit aanhaken en conformeren is wat ons veiligheid en zekerheid biedt, dit is wat er gezegd wordt. De technologische opkomst, netflix, tel-a-vision en mobiele telefoons helpen graag een handje mee om zo vaak mogelijk uit verbinding met jezelf te zijn en aan te haken op de bekende energie stroom. Het gevoel en de uitingen die er vervolgens mee gegenereerd worden zijn vaak kil en negatief.

De oude familie gebruiken en gewoonten, media, school, werk, sociëteiten hebben ons gevormd dat het normaal is om aan te haken bij dit systeem om onze voeding te krijgen. We worden continu uitgedaagd om te reageren, check de media er komen tegenstrijdige berichten en het wordt steeds een uitdaging om niks te vinden.

Ik was een keer op bezoek bij iemand en die vertelde dat er een foto in de krant had gestaan van een smerig toilet bij een AZC en dat het toch belachelijk was dat deze mensen dit niet schoonmaakten. Dit is een mooi voorbeeld hoe er door 1 foto gelijk een heel verhaal bij gecreëerd wordt in het brein van degene die de foto ziet, en daarmee ook gelijk oordelen en veroordelingen.

Klopt Dit?

Interessant is voordat je reageert eerst af te vragen klopt dit, en het is mega moeilijk om dit te beoordelen als je niet in de buurt woont, omdat je het niet zelf kunt checken.

Weet jij nog waar jij voor staat, en waarop baseer je dit dan, op informatie van buitenaf of hoe je ergens over voelt?

Als het gaat over voelen dan ga je je disconnecten van de stroom waar iedereen op aanhaakt en je verbinden met jezelf en de aarde.

Je verbindt je weer direct met mensen niet via een schermpje of via een berichtje en wordt weer onderdeel van het netwerk van ons mensen.

Laat een reactie achter





Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.