Wat je niet van mij weet!

Dit weten niet veel mensen van mij en lange tijd lag er ook een laag schaamte overheen 😌!

Yep, dat klinkt als de start van een bekentenis. En dat is het ook.

“Oh maar dat kan jij wel, je staat zo krachtig voor een groep, je hebt zoveel zelfvertrouwen”, dit hoor ik al mijn hele leven als ik iets uitdagends doe wat op mijn pad komt. (bijvoorbeeld naar Frankrijk verhuizen, onderneming alleen starten, training geven).

En misschien is dit mijn houding, ik ben 1,80 meter lang, mensen die mij alleen van Zoom kennen zijn vaak verrast als we elkaar in het echt ontmoeten.

En ondanks dat ik ja zei tegen nieuwe stappen werd ik vervolgens in mijn hoofd teruggeroepen door allerlei doem scenario’s en angsten.

Angsten waren zo’n beetje mijn beste maatjes; 25 jaar lang bepaalden ze welke beslissingen ik nam en hoe ik mijn leven leidde.

Onbewust wierpen deze angsten ook in mijn lichaam blokkades op. Ik probeerde van alles om van de angsten en lichamelijke klachten af te komen, accupunctuur, #humandesign al in 2000, therapie, coaching en allerlei behandelingen en cursussen.

De oplossing hoopte ik te vinden buiten mij. Lang heb ik hypnose en meditatie van me afgehouden, ik vond het maar eng en vaag, hoewel ik wel vanaf mijn twaalfde de bodyscan iedere avond deed., hoezo onlogisch. Zo werkt het onderbewuste!

En ook tijdens al deze processen zoals hierboven beschreven vonden mensen mij zelfverzekerd, hoe dan? Terugkijkend was ik jarenlang onbewust een meester in “doen alsof”, want ik was van binnen allesbehalve rustig.

Overweldigd door een zee van informatie over energie en intuïtie had ik geen idee hoe ik dit echt in kon zetten, ik begreep er niets meer van.

En dan dat gevoel… Mijn intuïtie schreeuwde om aandacht, maar hoe moest ik daar in hemelsnaam naar luisteren?

Bij 3 bekende Nederlandse businesscoaches vond ik niet het antwoord, hier leerde ik vaardigheden maar nog steeds kreeg ik over dat ontbrekende stuk waarom ik mijn bedrijf niet aan de praat kreeg, geen inzichten.

En toen was daar “toevallig” Jesse Johnson.

Met knikkende knieën begon ik aan een traject persoonlijke coaching. En BAM – ineens kreeg ik het voor elkaar. High-end klanten die ja zeiden tegen mijn diensten en prijzen. Maar toen ik dat ‘trucje’ nog eens probeerde, werkte die niet meer.

Ik snapte er niks van. De kennis is er, de wil is er, hard werken, mezelf pushen, en toch… niks noppes.

Opeens kwam het inzicht wat ik ook al honderden keren had gehoord en ook vertelde tegen mijn klanten.

Als ik mij gefrustreerd of geïrriteerd voel dan is dat een indicatie dat ik mijn denken niet op een juiste manier gebruik.

Toen landde het, ik kreeg er zicht op!

Er zit ook energie op alle gedachten die ik heb. Deze gedachten van onzekerheid, imposter syndroom, bang om te falen, angst voor succes et cetera, zorgden dat mijn energie die ik uitzond, de resultaten aantrok die dat alleen maar konden bevestigen.

Het gaat niet om mijn intelligentie maar om het in contact komen met mijn eigen Wijsheid, dat wat altijd aanwezig is!

Eindelijk snapte ik het (voor nu dan hé). Om nog meer mijn onderbewustzijn in te duiken volgde ik daarna trajecten bij David Neagle.

Twee jaar geleden kwam ik ook weer “toevallig” in contact met Michael Neill, die werkt met The Three Principles, dit concept, oorspronkelijk verwoord door een verlichte Schotse lasser genaamd Sydney Banks, benadrukt het leven in termen van drie principes: onherleidbare elementen waaruit alles in het leven is gecreëerd.

Ik kreeg steeds meer inzicht in mijn bedachte ik, inclusief alle programma’s en ondermijnende gedachten die er natuurlijk nog steeds zijn, alleen luister ik er niet meer naar.

Door te vertrouwen en te geloven in mijn ware Zelf, mijn niet-bedachte ‘ik’, voel ik die energie nu ook vanbinnen. Angst dat iets niet lukt, heb ik niet meer, want ik weet nu dat ik het Leven kan vertrouwen.

Vertrouwen is goud waard. Niet alleen voor mij, maar ook voor de mensen met wie ik werk. Doordat zij inzichten krijgen in wie zij zijn en wat zij hier te doen hebben en van daaruit de connectie maken met hoe je dit omzet in omzet ontstaat er vertrouwen en VRIJHEID.

In deze tijden van verwarring is onze authentieke aanwezigheid onbetaalbaar.

Herken jij dat ook, dat mensen jou anders zien dan hoe jij over jezelf denkt?

#Zelfontwikkeling #Ondernemerschap #Authenticiteit #PersoonlijkeGroei #eigenaarschap

Wat je niet van mij weet is dat angsten waren zo'n beetje mijn beste maatjes; 25 jaar lang bepaalden ze welke beslissingen ik nam...

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.