Communiceren vanuit het Onzichtbare

Communiceren vanuit het onzichtbare, hoe doe je dat?

Deze vraag stelde een klant in de 1-op-1 sessie deze week.

Ja hoe?

Eeuwen zijn we afgegaan op datgene wat zichtbaar is, dat wat door onze zintuigen wordt waargenomen en waar we een betekenis voor hebben, cognitief.

We zitten in een overgangsfase dat we weer gaan van het zichtbare naar het onzichtbare.

Met het onzichtbare daar bedoel ik de energie mee die wij zijn. Wij mensen, flora en fauna, alle dingen bestaan uit energie. Als je ons of een ding onder een microscoop legt dan zal je zien dat we kleine deeltjes zijn die tegen elkaar botsen, atomen. Deze atomen zijn weer opgebouwd uit deeltjes, de energie.

Deze energie omvat dus alles! De mens heeft lang gedacht dat zij het intelligentste wezen is dat ooit geleefd heeft, dat wij bovenaan de ladder van de evolutie staan.

Sidenote is dat de intelligentie die bedoeld wordt wel dé kennis moet zijn die toetsbaar is en weerlegd kan worden.

Terwijl er nog een andere intelligentie is en dat zijn de onderbelichte intellectuele factoren als verbeeldingskracht (dromen voor volwassenen), intuïtie, redeneren, wil, geheugen en perceptie.  Met deze factoren maak je gebruik van jouw eigen krachten, hiermee weet je hoe je voor jezelf kunt denken, dat je voorbij de aangeleerde programma’s kunt denken en keuzes maakt vanuit jou.

En dan wil ik vooral niet de intelligentie van ons lichaam vergeten, deze is leidend in alle beslissingen die je maakt. In ons lijf hebben we een onderscheidingsvermogen, het gevoel dat wij krijgen als wij iets niet of wel moeten doen. Hoe vaak heb je iets gedaan waarvan je aan alles voelde in je lijf NEE en dat je hoofd JA zei om verschillende redenen, de ander niet te kwetsen, niet af te wijken, bang om afgewezen te worden?

Ik weet niet hoe het met jou is maar ik heb nooit geleerd dat mijn lichaam een soort van GPS is met dit magische instrument. Mij werd op school geleerd dat je slim moest zijn door allerlei informatie te herhalen die getoetst werd en waar ik een cijfer voor kreeg. Helaas is veel van deze informatie heel diep weg gezakt in mijn brein.

Communiceren met je lijf en luisteren naar de begeleiding van binnenuit is essentieel in deze tijd.

In het zakenleven was het lange tijd gewoon om deze tak van sport de softe business of zweverig te noemen en belachelijk te maken. Terwijl het best een opgave is om brutaal eerlijk te zijn naar jezelf en anderen toe.

Ik merk dat er een verandering gaande is, niet alleen bieden steeds meer bedrijven persoonlijke ontwikkeling aan aan hun werknemers, de werknemers vragen hier zelf ook om.

Als eenmanszaak of kleine MKB is het essentieel om je te blijven ontwikkelen. Toen ik begon 13 jaar geleden werd vooral de focus gericht op het “mannelijke”, de strategieën en methodes om maar het bedrijf van de grond te krijgen en draaiende te houden. Er werd veel gekopieerd in de hoop dat dit ook voor hen een succes zou zijn.

In deze tijd kan dat niet meer, je zal echt naar binnen moeten en ontdekken wie je bent en wat je hier komt doen. Dan kom je uit bij het onzichtbare, want wat vaak vergeten wordt is dat je gedachten ook energie zijn. De meest briljante energiewerkers zijn vaak niet de meest succesvolle op zakelijk vlak. In gesprekken komt dan wel naar voren dat zij hier niet van houden, verkopen manipulatief vinden en hun relatie met geld is er één van afhankelijkheid.

Deze overtuigingen zitten in de schaduwkant en verschuilen achter dit soort overtuigingen kan niet meer.

Communiceren vanuit het onzichtbare is communiceren vanuit JOU, de energie, de liefde en de spirit die jij echt bent.

Moeilijk? Dat bepaal jij!

Wij hebben als mens een waanzinnig instrument in onze verpakking meegekregen en dat is ons brein. Met je bewuste brein kan je kiezen. Jij kiest dus zelf het label dat jij erop plakt, je word je bewust van de gedachte dat je het moeilijk vindt.

Zo kan je kiezen voor Flow zonder allerlei ingewikkelde formules en voorwaarden waar je eerst aan moet voldoen.

Je ruilt je werk ethiek voor waarde ethiek.

Je kiest voor rust, voor rustig ademen en van daaruit naar de situatie te kijken.

Vergeet niet: je bent een “human BEING niet een human DOER”

Ps  Divinity in Business editie 2 begint op 28 november

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.