Kies jouw Energie

Afgelopen weekend was ik met mijn dochters in België.

Gisteren bezochten we Thor Park vlakbij Genk, een gebied van 10 km2 achter de voormalige mijn. Op het terrein zijn nu verschillende onderzoeksinstellingen, startende- en groeibedrijven en wereldspelers in de energiesector gevestigd. Het oude mijngebouw is meer dan de moeite waard om te bezoeken, bij de uitgang zag ik dit bord hangen.

De Universele Wet!

Alles is energie en gaat van een niet vorm naar een vorm en weer naar een niet-vorm, het onzichtbare.

Wat voor een invloed heeft angst op je energie level?

Vanaf mijn 21e ontweek ik plekken met grote groepen mensen, vond ik de lift eng en zo waren de parkeergarages, grote supermarkten en winkelcentra plekken om te vermijden. Het oude mijngebouw op Thor Park zou ik van de buitenkant hebben bestudeerd.

Ik begreep niet waarom, het was gewoon zo, het gevoel in mijn lijf was zo echt dat ik dit geloofde.

Voorafgaand aan het nemen van de beslissing om bijvoorbeeld naar een netwerkbijeenkomst te gaan, kwamen de gedachten op gang, “pas op, let op, zou je dit nou wel doen, wat als…. , wat als….. en oja wat als je een “aanval” krijgt”.

Die beroemde en gevreesde aanval heb ik ooit één keer gehad. ‘

Toen ik 21 was stond ik in een te volle ruimte, achteraan tegen de muur met tegen mijn onderbenen de verwarming en o ja nog een klein detail ik had mijn winterjas aan.

Op een gegeven moment had ik het zo warm dat ik dacht dat ik geen lucht meer kreeg en flauw zou vallen. Het was midden in een begrafenis ceremonie dus alles in mijn hoofd zei ik kan niet weg, dat kan ik niet maken, tegelijkertijd kwamen er gedachten ik moet NU weg, ik krijg echt geen lucht, het is te warm, ik val neer et cetera.

Dit was slechts 1 keer, en ook vrij logisch te interpreteren, winterjas aan, volle zaal en niet te vergeten stond ik voor een verwarming en was het not done om weg te gaan bij een begrafenis, dacht ik.

Op basis van deze so called aanval heb ik 20 jaar plekken vermeden waar veel mensen waren, bedacht ik eerst waar de uitgang was voordat ik een ruimte binnenging. Ongelooflijk hoe angstgedachten ervoor zorgen dat je verkrampt, bevriest en letterlijk je energie wegzuigt.

Het aparte was dat ik wel ging vliegen, zo inconsistent is het onderbewuste ook. Een week voor vertrek maakte ik mij al druk hoe het zou zijn op het vliegveld en in het vliegtuig. Je kunt je voorstellen dat het voor mijn omgeving niet zeer relaxed was. Tijdens de vlucht was ik alert en bij elk vreemd geluid keek ik hoe de stewardessen hierop reageerden. Bij aankomst was ik dan helemaal moe en op.

Dit veranderde op mijn trip naar Bali in 2011. Op mijn Zen apparaatje, dit is een soort ipod, had ik meditatie muziek gedownload en ik begon te mediteren. Tijdens de meditatie kon ik mij op 10km hoogte gronden en voelde letterlijk de angst van me afglijden. De gedachten zag ik voor mijn ogen oplichten en het was bijzonder dat ik me er niet meer mee identificeerde, ik merkte dat ik de gedachten niet was.

Bij aankomst in Singapore was ik totaal niet moe, de overstap verliep soepel, en bij aankomst in Bali constateerde ik dat ik begreep wat mij zo moe en lang in zijn greep had gehouden.

Het onderbewuste brein is ongelooflijk krachtig en staat ook altijd AAN, eerst komt er een gedachte en voel je twijfel (wat als…), je hebt er een gewoonte van gemaakt dan gedachten toe te laten die gaan over zorgen maken en dit voel je daadwerkelijk in je lichaam (het voelt niet goed) en dan komt angst de hoek omkijken en die zorgt dat je de actie niet neemt. Simpel.

Want dat is het ongelooflijke eraan, voorafgaand aan de beslissing om een actie te nemen is er angst, dan is er namelijk nog een mogelijkheid dat je bewust besluit om het niet te doen.

De angst gedachten en gevoelens zorgen dat je veel energie gebruikt, dit speelt zich dus alleen maar af in het onzichtbare, denk alleen al aan alle gedachten die er op komen en waar je mee moet dealen.

Het mooie is dat zodra je door de angst heen beweegt en de beslissing neemt om het toch te doen, de angst geen grip op je heeft. Dit geeft veel energie, je gebruikt de angst letterlijk als fuel om naar voren te bewegen, jij hebt de controle over jouw besluitvorming teruggenomen.

Bijkomend voordeel is dat je op hetzelfde moment ook je onderbewuste brein aan het her programmeren bent door het te laten weten dat er in deze situatie geen angst nodig is, jouw acties leveren het bewijs hiervoor.

Angst is een goede raadgever bij het maken van een keuze.

Kies je de negatieve angstkant dan daalt je energie, je geeft je power weg aan de angst, of kies je voor de positieve angstkant en je energie blijft bij jou?

Zo shift je jouw energie, heb je controle over jouw onzichtbare powers, the choice is yours.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.