WANNEER STOP JIJ?

Stop jij? Ben je weleens aan een project begonnen, vol passie en opwinding, en na een paar weken was het weg, foetsie, weg inspiratie, motivatie?

Don´t worry je bent niet de enige, het gebeurt ons allemaal. Maar waarom gebeurt het?

We draaien op de automatische piloot, er start een onbewust programma in ons brein en dat volgen we.

Hieronder 3 redenen waarom we dit zo doen en tips om hier mee om te gaan en te kunnen knallen.

1. Gebrek aan neurologische motivatie

Ons motivatiecircuit van de hersenen is gebaseerd op plezier. Jouw doel/wens/visie moet een echte beloning opleveren, die de afgifte van de neurotransmitter, dopamine, zal veroorzaken. Dit vergroot je bewuste vermogen om strategieën te ontwikkelen om je te helpen dat doel te bereiken.

Kortom als je nadenkt over je doelen, komen er dan gelijk allerlei vervelende, pijnlijke en irritante taken naar boven die je onderweg zult tegenkomen? Of focus je in plaats daarvan op de voordelen die je gaat ontvangen?

2. Onbewust oordelen over jezelf

Het onbewust luisteren naar de negatieve babbelbox is eigenlijk een normaal onderdeel van het functioneren van de prefrontale kwab rechts. Als je denkt dat dit het geval zou kunnen zijn wat jou tegenhoudt, probeer dit dan:

Noteer elke reden waarom jij jouw project niet wilt uitvoeren of aan het uitstellen bent. Maak een tweede lijst met alle redenen waarom je dit doet. Bekijk aandachtig beide lijsten en luister naar je intuïtieve stem.

3. Gebrek aan discipline en toewijding

Als je niet toegewijd bent om je doelen te bereiken, doe het dan niet. Je hebt een constante bereidheid nodig om jouw doel te bereiken, dat betekent volhouden en doorzetten.

Het allerbelangrijkste is om actie te ondernemen.

Als je in dit proces een buddy of coach hebt, neemt jouw kans op slagen van 50% tot 70% toe, dus maak een toegewijde deadline aan een buddy of coach. Je kunt je hersenen ook elke dag belonen nadat je 3 kleine successen hebt genoteerd die je elke dag bereikt.

En dan weer door!

Realiseer je dat het veranderen van jouw denkwijze cruciaal is voor het bereiken van jouw doelen?

#ondernemen #coaching #doelenhalen #changemaker

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.