10 jaar Reader

Wauw daar zitten we weer, je bent 10 jaar Reader?

Ja klopt. Al weer 10 jaar heb ik de Businessreading aan mijn werk toegevoegd. In 2009 ben ik begonnen met de opleiding, ik dacht dat doe ik even, maar er stond toch 4 jaar voor. Slik.

Het waren de beste 4 jaar ever, dankzij wat ik heb geleerd bij de Intuïtieve Trainingen in Zutphen, kan ik nu zeggen dat ik ondernemers meer helderheid kan geven over de energetische impact van hun bedrijf. Het is ongelooflijk hoe energie werkt en iedere reading is weer zo speciaal. Ik geef het door, volgens mij is dat de bedoeling met alles wat wij leren, it moves forward.

Hoe gaat zo’n opleiding, wanneer kunnen ze zien wanneer je klaar bent, moet je dan een examen doen?

Nee hoor, dat niet. De opleiding was serieus een commitment, je kon je er niet makkelijk van afmaken. Er waren een aantal voorwaarden om af te studeren:  75 volwaardige readings, iedere 6 maanden een energie check en in het 3e en 4e jaar van de reading ging je assisteren bij de 1e en 2e jaar.

Kortom, niet lullig bedoeld, het was een feestje toen we klaar waren en onze afstudeeravond konden gaan vormgeven.

En met hoeveel zat je in een klas of groep?

Ik zat in een groep met 6 anderen dat jaar om af te studeren.

En je vertelt dat jullie de afstudeeravond mochten vormgeven?

Ja dat klopt, op een avond begonnen we allerlei ideeen op tafel te gooien en we waren met 7 personen, dus al snel werd gekozen voor de chakra’s. Die avond waren we ook zeer melig en één van ons begon te praten als de vieze man. Hij was mega goed en ik sprong al snel in met een Haags accent. Voor wie het nog niet weet I love Accents, vroeger ben ik ook nog stemacteur geweest.

Iedereen was het erover eens: de Vieze man en Haagse Trees zouden de avond aan elkaar praten.

Hoe zag dit er dan uit?

In mijn laptop kwam ik de outline tegen die wij hebben opgesteld. In de energie wereld komen zulke grappige woorden en zinnen voor dat wij die in een avondvullend programma hebben gegoten.

Wat bedoel je met grappige woorden en zinnen, ik ben benieuwd.

Als je wilt kan je de outline hier in het hele bericht op mijn website lezen.

OUTLINE AFSTUDEERAVOND

10 jaar, businessreading trees
Vieze man & Trees

Vieze man           Hallo, ik stoor toch niet, ik ben namelijk de conciërge hier

Inleider                 Eigenlijk wel, we zijn hier voor met een afstudeerbijeenkomst voor readers bij elkaar

Vieze man           Readen, oh ja. Ik heb jullie bezig gezien – hij loopt naar de directeur –  Is dat nu lekker dat readen? (antwoord). VM: Oh, ja. Dan zit je met je ogen dicht, maar dan zie je toch niks? Derde oog, daar gaat ik van scheel kijken. En nog even een vraagje kan je dan ook door de kleren kijken?

Vieze man loopt naar de deur en roept in de gang

Vieze man           Je kan wel binnen komen, zij zegt ook weer dat ze niet door de kleren heen kijken, zo jammer.

Trees komt binnen

Trees     Je hebt gelijk maar daar ben jij nou altijd mee bezig, toen je deze job aannam als conciërge dacht je dat het ging over vieze dingen, door de klere kijken , kleine viezerik. Ik wilde helemaal niet verhuizen van uit De Haag. Ik dacht nog dat het een boekenclub was, hij had het maar over readen. Kom laat ze hun werk doen joh, wij gaan wel ff zitten.

Inleider : Oké, ik ga verder met de huisregels – dit waren standaard zinnen die er bij de intuïtieve trainingen werden gezegd.

 •            Op eigen stoel blijven zitten, het is verboden bij een ander op schoot te gaan zitten (VM zo jammer)

•             aan het plafond hangen is verboden (het is makkelijk om in he hoofd te zitten en dan ben je uit de energie)

•             een ander niet gaan helpen (VM, ik hou van helpe)

•             neutraal blijven (T. hoezo is’t oorlog dan)

•             houd het luchtig, (VM “trek ook wat uit”)

•             niet aan stoelen knabbelen (T. Nee, dat moet echt afgelopen zijn alle stoelen gaan naar de klote)

•             knipoog naar jezelf (T. dat lukt me nou nooit)

•             geniet van je proces

Trees     Op een dag kwam hij thuis en vertelde dat we weg zouden gaan uit Scheveningen, ik houd van het strand en was erg verdrietig. Toen we hier kwamen aan de ander kant van de IJssel dacht ik dat er niks te doen zou zijn, lege ruimtes hiero, maar eh er gebeurt hiero toch wel ut een en ander. Er werken hier een aantal docenten. En die dansen als gekkies joh. Echt leuk hoor.

                Ze hebbe het altijd over centrum van je hoofd en je 6e, nou dacht ik dat ze het altijd hadden over dit gebouw, ik begreep het niet want hiero heb je toch maar 1 verdieping toch? Maar dat had ik niet goed begrepen, hiero gaat het over verdiepingen in jezelf, dat had jij ook niet door he in het begin, jij was nog meer op dat andere gefocust, he? (praat met de MAN)

Vieze man           Ja dat was wel ff een dompert toen ik hier kwam, even op ut verkeerde been gezet, maar goed t’is best wel lekker hier. Maar nu heb ik wel een probleem dat het putje* weg moest tijdens de reading, oh oh oh wat jammer, was altijd lekker dat putje, lekker altijd met die haren en zo zo lekker vies, ik hield er altijd wel van hoor, erg jammer, erg jammer

*putje wordt gebruikt bij de opmaak van een readingruimte, waarin alles wat niet meer dient weggevoerd kan worden

Trees     Er is  een docent en die gaat altijd zo zo lekker zit te hummenmmmm-en, dan voel ik me helemaal warm worden van binnen als hij dat zegt en dan zegt hij ook nog, jij bent helemaal jij, oeh zo lekkur.

Vieze man           En ook lekker swingen met die frisse mensen, lekker bewegen houd ik van om lekker te kijken naar al die lijven die zo lekker gaan zweten mmmmmmm oh oh.

Trees              en dan is er nog een docent die altijd de verwarrreming op 6 zet zodat het lekker warm wordt.

Vieze man     Ja lekker met dat zweet.  Ze zijn hiero ook wel super beleefd. Vind ik fijn, ze zeggen de hele tijd hallo*, je zou denken dat het na 1 keer groeten wel ok is, maar nee, zo mooi en beleef, krijg ik wel ballen van in me buik.

*hallo zeggen, tijdens de reading maak je contact met de naam door het met hallo te adresseren.

Trees     En hoe vind je het dan dat ze tijdens zo’n healing of reading, dat ze die arme mensen gewoon wel honderd keer de naam vragen*? Ze zijn echt nog studenten, dat ze de naam niet goed kunnen horen, ook niet na een paar keer. Echt zielig, je vraagt je wel af wat het niveau is van die mensen. Moedig en mooi van het IT dat ze die mensen hiero op kennen vangen, erg mooi. Dat er voor dit soort mensen toch ook een plekkie is waar ze gewoon zich zelf kennen zijn.

*naam vragen doe je om weer in contact te komen met de frequentie/energie van de naam

 Vieze man       Ja lekker en af en toe doen we ook mee aan die weekenden. Ik heb trouwens nog niet mee gedaan met zo’n mannen-weekend, ben een beetje bang voor zoveel intimiteit en testosteron. Ik zit eigenlijk nog te wachten dat ze mij vragen om te assisteren bij het Vrouwenweekend

Trees                 Da gaat echt niet gebeuren viespeuk

Dat was het en hierna deed iedereen haar of zijn verhaal.

Nou ben ik benieuwd wat jouw verhaal was, mag ik dat vragen of vind je dat te persoonlijk?

Nee hoor, no problem. Ik kwam op als Trees, met mijn pruik, gekke jasje, broek en begon mijn verhaal. Zoals ik je vertelde had ik het 7e chakra, dat gaat over spirituele of geestelijke ontwikkeling. De verbinding voelen tussen hemel en aarde, je hogere leiding. Sleutelwoorden zijn overgave, inspiratie, eenheidsbeleving, verstilling, verwondering, ontroering en blessing voelen.

En mijn verhaal begon ook met dat ik in 2009 mijn 1e reading kreeg. Dat ik inderdaad een, onbewust,  rolletje speelde en dat dankzij de continue gang naar binnen, de ontwikkelingsreis, er steeds meer werd afgepeld. Dus bij Trees ging ook de pruik af, jasje uit, broek uit en begon ik mijn geschminkte gezicht schoon te maken. Doordat ik altijd ongeschreven regels volgde, niet nadacht dat het ook anders kon deed ik hoe ik altijd deed, dacht ik hoe ik altijd dacht, kreeg ik wat ik altijd kreeg. En leefde niet inzichtelijk vanuit mijn nieuwe inzichten.

Sorry hoor, maar stond je dan naakt als je zegt dat je je jasje en broek uit deed?

Is dat wat je is bijgebleven haha, nee hoor ik stond niet naakt, maar dat had ook gekund, wel een goeie, misschien de volgende keer. Je kunt naakt staan, want je bent je lichaam niet, je bent alleen bewustzijn.

Jullie hadden er echt een feestje van gemaakt en namen de termen lekker op de hak, hoe werd dit ontvangen?

Heel goed, het was lachen gieren brullen. En dat was ook met ons groepje altijd het geval, het vooral luchtig houden. Ik moet zeggen dat ik daar ook een groot voorstander van ben.

Wat bedoel je?

De zwaarte van het verhaal te doorgronden, zodat het weer licht en luchtig kan worden waardoor er weer meer mogelijkheden zichtbaar worden en gezien wordt wat de les is die eruit getrokken kan worden.

Helder.

En nu 10 jaar verder, hoe was deze tijd, was het eenvoudig om de reading toe te voegen aan je coaching bedrijf?

Nee, echt niet. Ik had een mega overtuiging dat energie, healing en reading zweverig was.

Hmm niet handig en waarom heb je dan voor reading gekozen?

Soms zijn er momenten in je leven, en ik wil niet als een oud wijf klinken, maar dan Weet je dit moet ik doen, ook al duurt dit 4 jaar, ik MOET dit doen. Mijn hoofd vond er van alles van. Want ja hoe kon ik dit nou op een nuchtere manier verkopen aan mensen? 

De eerste jaren heb ik hele goedkope readings aangeboden, en zelfs in het begin waren ze gratis, om maar te oefenen en meters te maken. En, natuurlijk, was het bijkomend voordeel dat ik nog niet om geld hoefde te vragen en nog belangrijker, geld te ontvangen.

Wat bedoel je daarmee?

Op geld had ik, net als veel mensen die vanuit hun intuïtie en spiritualiteit werken, veel overtuigingen.

Oh echt?

Ja, en eigenlijk is dit best wel logisch. Je intuïtie en fijngevoeligheid heb je, dat zit al in je pakket. Daar hoef je niks voor te doen, alleen leren om er naar te luisteren en de plaat die in je hoofd continu blijft draaien zachter te zetten.

We hebben deze gratis mega tools, die we van nature hebben, niet leren waarderen. Het is vanzelfsprekend dat wanneer je iemand ziet die jouw hulp nodig heeft, dat je gaat helpen. Wij zijn sociale wezens, willen helpen en willen dat de ander het ook goed heeft. Liefdadigheid dat hoort en is de norm, daar krijg je een goed gevoel bij.

Nooit zo over nagedacht eigenlijk, hoe kan dit eigenlijk?

Er zijn culturele overtuigingen dat je alleen geld kunt ontvangen als je, ik chargeer hier, voor een baas werkt, hard werkt, dat het meetbaar is, veel gestudeerd hebt, veel hebt geïnvesteerd in de studie, echt heel goed bent, een boek hebt geschreven, een autoriteit bent. En dan heb je natuurlijk alle overtuigingen die wij hebben op verkopen en dus ook ontvangen, je belazert de boel, gladde praatjes, praatjes vullen geen gaatjes, je moet iemand overtuigen, ergens inpraten et cetera.

Als jij vanuit jouw intuïtie of gave werkt dan is dat niet meetbaar, het is slechts te ervaren. Hoe en wie moet dan gaan bepalen wat jouw dienst waard is? Want wat ben je waard, kan je dit opzoeken in een boek of is er een website voor? Waahhha error in je hoofd.

Terwijl als ik dit zo zeg, zijn de mensen die vanuit hun eigen Wijsheid werken altijd aan het ontwikkelen, aan het onderzoeken en dus aan het investeren in zichzelf. Dit doen zij omdat zij van binnenuit ervaren dat er iets anders mag ontstaan. En dan komt de oude conditionering, programma, ego of hoe je dit ook wilt noemen, en zorgt voor verwarring. Verwarring over jouw kunnen, diensten, producten, klanten, prijzen, partners en you name it.

Ik hoor vaker van mensen, dat ze niks met geld hebben. Dit zei ik zelf ook tegen mijn coach. Toen zij antwoordde “nou dan ben ik niet jouw coach” dacht ik, shit, waarom ben ik niet gewoon eerlijk?

Er is geleerd dat we moeten reageren. Reageren doen we vanuit onze programmering, zonder na te denken. Ga maar na hoe snel iemand zegt, Ik weet het niet. Ik stel dan vaak de vraag okay stel dat je het wel weet, wat is dan het antwoord, dan begint het bewuste denken.

Even terug naar de zekerheid, dat is toch ook logisch?

De vraag is of dit echt waar is? Byron Katie van The Work, om je gedachten te checken of ze eigenlijk wel kloppen en haar 1e vraag is, “Is dat waar”? Check de vraag eens bij jezelf, is het waar dat geld zorgt voor zekerheid?

Er is ons geleerd dat je vooral je denken moet gebruiken om te komen tot een verantwoorde keuze.

Dat je je gevoeligheid, je empathie en je helderheid als niet echt belangrijk ziet. Een onderbuik gevoel, een weten dat iets niet klopt, kan je niet vertrouwen. En dat klopt ook, want jouw brein gaat in de tussentijd hard op zoek naar allerlei bevestigingen, verbindingen met vroegere gebeurtenissen. Waardoor je allerlei plausibele gedachten hebt, die er voor zorgen dat je je keuze baseert op je hoofd, je gedachten, en het gevoel naar achter schuift.

We hebben geleerd om altijd vanuit veiligheid en zekerheid een keuze te maken, niet impulsief – dat is ook een leuk label. Het gaat bij de keuze niet meer over welk gevoel jij krijgt bij het waarom je die keuze wilt maken, wat in mijn ogen het allerbelangrijkste is. Het gaat om het verlangen dat je wilt vervullen met de investering.

Er is namelijk genoeg geld in de wereld en er is altijd geld als jij iets heel graag wilt. Dit heb ik zelf ervaren en ik zie dit terug bij mijn klanten. Wanneer je de keuze maakt vanuit jouzelf, voor jouzelf, voor jouw groei dan is dit natuurlijk ook zichtbaar in jouw energie. en wat doet energie? Energie is continu in beweging, dus de beslissing die jij voor jezelf neemt zorgt ervoor dat jouw energie dit uitzend zodat anderen dit kunnen oppikken en jou opmerken.

En als ik het weer zo zeg denk ik ook weer, OMG het is gewoon super simpel hoe wij gemaakt zijn.

Hmmm is dat zo? Hoe weet jij dit?

Vaak op m’n bek gegaan en lang gekozen vanuit veiligheid en zekerheid, dat is één. Bij een 1-op-1 Coaching traject dat ik deed werd geld in gezet als spirituele tool om te gaan voor wat je echt wilt.

Dus het verlangen wat jij echt wilt, diep van binnen, als leidraad nemen voor het maken van je keuze. In mijn hoofd begreep ik dit concept maar tijdens de besluitvorming of ik het traject wel of niet moest doen was het één grote clusterfu€k in mijn hoofd.

Allerlei gedachten buitelden over elkaar, alle gevoelens gingen op en neer. Heel bijzonder om dit mee te maken en te observeren, zelfs toen ik zelf het onderwerp was. Door meer en meer inzicht te hebben wat geld daadwerkelijk is, simpel weg een tool om verandering te bewerkstelligen, maakte de angst plaats voor rust. Kwam er meer en meer ruimte om mijn diepste verlangens te leven en hiervoor te gaan staan.

En I know als je in een land woont waar corrupte machthebbers alleen geld hebben en mensen laten verhongeren, dan gaat dit niet op, in onze westerse wereld kan dit nog wel.

Ging het er dan bij jou om dat jij veel geld wilde verdienen?

Ik wilde er niet meer van afhankelijk zijn. Geld kan je in de greep van angst houden en je dingen laten doen en woorden laten zeggen die jij van binnen niet wilt. Als je zegt dat je vrijheid wilt en denkt dat je dit krijgt door veel geld te verdienen dan heb je het mis. Vaak zijn deze mensen dan weer bang om het te verliezen. Dat is niet de vrijheid die zij dachten te krijgen.

De vrijheid met geld geef je alleen maar aan jezelf. De toestemming om te ontvangen en te geven wat jij wilt. Überhaupt geef je vrijheid aan jezelf, denk aan de woorden van Viktor Frankl.

Het lijkt me dat als je dit weet dat jouw producten ook geprijsd zijn hoe jij dit wilt?

Dat klopt helemaal, via via hoor ik wel eens dat er mensen zijn die wat van mijn prijzen vinden. Helemaal okay, dan wordt het principe van geld nog beoordeeld vanuit schaarste en de keuze gemaakt vanuit veiligheid en zekerheid.

Als je weet dat alles bewustzijn is, dat jij bewustzijn bent, dat alles wat jij wilt ervaren om jouw bewustzijn te vergroten er al is. Je hebt immers de behoefte van binnenuit, wie ben jij dan om jezelf dit te ontzeggen?

Het jezelf een ervaring en jouw eigen groei gunnen is de eerste stap die je neemt als je vanuit jouw eigen intuïtie gaat leven en ondernemen.

Oh zo had ik het nog niet bekeken.

Zoals velen met jou, het gaat erom dat je het aan jouw Zelf gunt om dit te ervaren. Alles is er al, je kunt het alleen nog niet zien. Vaak zijn we zo gefocust met het kijken naar een klant, een product een situatie die voor het geld moet zorgen, dat we niet meer zien dat er aan de andere kant een mooie kans voor het oprapen ligt.

Dit is de wet van de Polariteiten, alles is al heel, er is niks half in het universum. Dus ook jouw behoefte niet.

Ons denken zit ons dan zo in de weg met alle overtuigingen en goede adviezen dat we geen stap verder komen dichter bij ons verlangen en uiteindelijk onze groei.

Je hebt het altijd over gedachten maar het is toch je gevoel?

Ja dat klopt en in het begin vinden mensen dit verwarrend uit mijn mond. Alles is energie, dus ook gedachten. Ons gevoel kan, zoals ik net zei op 2 manieren naar voren komen, vanuit ons hoofd of vanuit ons lijf. Als je je verdiept in de Universele Wetten en de wet van Oorzaak en Gevolg erbij pakt dan zie dat de gedachten er eerst zijn. Dit geeft vaak een error.

Sydney Banks van The Three Principles verwoord het mooi :

All feelings derive and become alive whether negative or positive from the power of thought

No matter what you think about it even if you disagree with what I say, it’s your thought.

Dit komt uit The Missing Link van Sydney Banks. Met Gedachte bedoeld hij niet het denken waar wij de hele dag mee bezig zijn. Denken is het gebruiken van het principe Gedachte.

Thought is dan 1 van de The Three Principles als ik het goed begrijp?

Klopt, Mind, Bewustzijn en Gedachte zijn de drie principes die ervoor zorgen dat we begrijpen wat er om ons heen gebeurt en erop reageren. Ze zijn als de bouwstenen van ons bestaan. Door deze drie principes kunnen we alle mysterieuze dingen in ons leven begrijpen.

Sydney noemt ze de “psychologische Drie-eenheid”. Mind, Bewustzijn en Gedachte zijn als geschenken die ons helpen om de wereld om ons heen te zien en ons leven te leiden. Ze zijn altijd hetzelfde en kunnen nooit van elkaar worden gescheiden. Al onze ideeën en filosofieën komen voort uit deze drie geschenken. Ze zijn eigenlijk het resultaat van hoe wij ze goed of verkeerd gebruiken.

Er is een universele Mind, die altijd hetzelfde blijft, en er is een persoonlijke Mind, die continu verandert. Maar we hebben allemaal de mogelijkheid om onze persoonlijke Mind in harmonie te brengen met de universele Mind en zo balans in ons leven te vinden.

De persoonlijke Mind is biologisch en de Mind is spiritueel. Ze zijn eigenlijk hetzelfde alleen worden ze op verschillende manieren gebruikt.

Met Bewustzijn worden we ons gewaar van de dingen om ons heen. En door bewustzijn kunnen we vormen en ervaringen herkennen. Dus als je het dan over geld hebt…..

Interessant en maakt alles ook weer makkelijk en eenvoudig.

Begin dit jaar deed ik mee met een programma van Michael Neill, hij werkt met The Three Principles. Tijdens een sessie zei een vrouw, het is toch ongelooflijk dat er 100 tot 200 biljoen Galaxy’s zijn, en dan heb ik het nog niet over het aantal sterren, dat wij mensen op deze planeet ons druk maken als wij bijvoorbeeld iemand moeten bellen? Geweldig toch en dan wordt alles ook weer makkelijk.

Wat wij vaak niet weten is dat we alleen maar onze gedachten nodig hebben om van A naar B te komen, niet om allerlei zijroutes te nemen van frustratie, twijfel en zorgen. Dat zijn de “hoe het hoort’s”, “dat doen wij altijd zo”, ”voorzichtig,  pas op”. Kortom de manier waarop veel mensen hun keuzes baseren, op basis van veiligheid en zekerheid.

Het gevoel wordt als niet betrouwbaar beschouwd, terwijl dit onze enige betrouwbare tool is die wij hebben. Onze veilige antenne die onze gids is hoe wij Gedachte inzetten, voor of tegen ons.

Dank je wel, dit was weer bijzonder. Wat ga je doen om de 10 jaar te vieren?

Jij bedankt, het is weer een mooi gesprek geworden.

Om de 10 jaar te vieren heb ik een Lucky Summer Deal gemaakt voor de Businessreading en de Energetische Mindshift om jezelf 90 dagen onder te dompelen in transformatie vanuit je luie stoel.

Dank je wel.

  • foto van het magazine is gemaakt door @KijkG
10 jaar businessreading, Trees, voor groei
Trees

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.