Help, waar vind ik een coach?

Stel je hebt het besluit genomen om een coach te zoeken die je verder helpt in jouw ontwikkeling en groei om jouw talent, skills of mindset nog beter in te zetten voor jouw klanten.

Volgende vraag is dan: WIE kies je?

Kies je voor een coach op basis van

  • opleiding,
  • accreditatie,
  • investering,
  • testimonials op de site of google reviews
  • via via,
  • jouw gevoel,
  • random?

Het is eigenlijk best grappig nu ik dit schrijf bedenk ik mij dat ik in 2008 heb gekozen om een gerenommeerde opleiding te volgen waarbij ik gecertificeerd zou zijn.

In mijn ogen, destijds, was dat een van de voorwaarden voor een goede coach. Nu weet ik dat dit niks zegt.

Mijn coaches van de afgelopen jaren hebben helemaal geen dure coachopleidingen gevolgd, wat bijna iedereen wel doet is fors investeren in eigen groei. Bij een aantal heb ik fors geïnvesteerd, bij anderen iets minder.

De waarde viel soms tegen en ondanks dat, bleef mijn (eigen)waarde stijgen doordat ik leerde van elke ervaring en ik het mijzelf waard vond om in te investeren!

Mijn coaches hebben uiteraard geleerd van de lessen in hun leven en hebben deze duur betaald. Winst daarbij was het vergaren van veel wijsheid en kunde uit deze lessen. Jeetje dit klinkt cheesy maar het is zo.

Elke keer als ik weer tegen iets aanloop en behoefte heb om daar helderheid over te krijgen ga ik op zoek naar een coach. Ik volg deze een tijdje en maak dan een afspraak. Op dit moment ben ik bezig met een coach uit de Verenigde Staten.

Na jaren investeren in mijzelf ben ik tot de conclusie gekomen dat het allerbelangrijkste wat een goede coach onderscheid is practise what you preach, en dit heb je gelijk door en maakt een groot verschil.

Mijn advies als je op zoek bent naar een coach, doe echt onderzoek, er zijn zoveel coaches tegenwoordig. Ga niet af op mooie social media account maar bel op en ga in gesprek of plan een intake of strategie gesprek en kies dan op basis van je voortgang na dit gesprek.

Met voortgang bedoel ik of je in de ACTIE stand bent gekomen, niet alleen in je hoofd maar daadwerkelijk resultaten behaald.

Succes.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.