Eenheid voor dummies

Niet oneerbiedig bedoeld, één van de barrières waar de meeste mensen mee worstelen, als het aankomt op het realiseren van eenheid is denk ik het feit dat we niet andere energiewezens zien. Wij zien andere mensen, dus dat we afscheiding zien. En dit is logisch we leven in dualiteit.
Wat zal er veranderen als we niet de mens zien maar het energiewezen? We zijn toch niet anders dan een houder van energie?
Als alles energie is, en geloof het of niet dan kan er veel veranderen:

  • je zult niet langer de behoefte voelen om anderen op een voetstuk te plaatsen,
  • angst voor wat anderen denken valt weg
  • je hebt geen behoefte om overal labels op te plakken
  • meer begrip voor anderen en minder conflicten
  • verbeterde communicatie
  • innerlijke rust ervaren

Wanneer je anderen ziet, hoef je niet te gaan zeggen dat ze gewoon energie zijn, want ze zijn gewoon energie, dit wil onze mind graag. Probeer ook niet om hier een beeld van te creëren, want je gedachten gaan hiermee aan de haal.
Kijk gewoon naar het lichaam. Kijk naar het lichaam dat je ervaart en zie het voor de eerste keer voor wat het werkelijk is. Dit zal je ook helpen te realiseren dat er niemand is in deze lichamen. Er is geen kleine entiteit in het lichaam die de controle heeft, er is geen persoon in het lichaam. De persoon is gewoon een verhaal. Het is het ego. Dit is veruit het belangrijkste naar mijn mening om te realiseren.

Eenheid ervaren

Als je eenheid wilt ervaren is het belangrijk om te zien dat wat je waarneemt. Andere mensen zijn een ander verhaal of een andere persoonlijkheid. Die illusie van een andere persoon bestaat alleen maar op een mentaal niveau.

Dit betekent dat het eigenlijk niet echt is en het nooit echt is geweest. Bijvoorbeeld denk eens aan een vriendin van je en realiseer je dan dat de persoon die je denkt dat ze is, gewoon is wie jij denkt dat zij is. Die andere persoon waar je aan dacht bestaat niet echt, er is alleen maar een verhaal, er is een persoonlijkheid, een label.

Weet dat alles wat er gebeurt, je ego is dat denkt over een ander ego. Het ego heeft al deze karakters gecreëerd inclusief degene die jij denkt dat je bent. Door dat te doen heeft het de illusie van afscheiding gecreëerd.

Kijken

Wanneer we leren kijken voorbij de optische dingen, kijken voorbij het verhaal dat zich afspeelt, voorbij de geschiedenis met de persoon, komt het besef dat ook dat gewoon een verhaal is en dat het niet echt is.

Dit is een echte uitdaging want wat geloof je en waar heb je in geloofd?

Op het moment dat je kijkt voorbij de persoonlijkheid, voorbij hun ego’s, conditionering en programmering zal je jezelf al snel in iedereen terugvinden. Wanneer je beseft dat je niet de geest en gedachte bent, niet het lichaam en niet dit karakter bent, brengt dit je naar de realisatie van eenheid.

Dan kan je beginnen te beseffen dat als je tot deze realisatie bent gekomen, dat niemand de geest en het lichaam heeft en niemand echt is wie ze denken dat ze zijn. Dus kan je ook de vraag stellen “Maar wat als ik niet oud ben, wat ben ik dan? wie ben ik dan”?

Wij zijn Bewustzijn

Het enige wat wij zijn is bewustzijn. Jij en ik zijn gewaar zijn, maar geef jezelf ook niet het label dat de labels zinloos zijn. De labels zijn gewoon erg gewild door onze mind, maar ze zijn echt niet nodig.

Het is veel krachtiger als je zegt Ik Ben Alles en iedereen is mij. Als ik zeg IK dan heb ik het niet over wie je denkt dat je bent, dus ga het lichaam en de geest niet vergelijken met andere lichamen en geesten om het zo maar te zeggen.

Waar ik naar verwijs is het God bewustzijn of wat voor label je er ook aan wilt geven. Als je je identiteit terugbrengt naar wat je altijd al was – energie, spirit, oneindige potentie et cetera – dan zul je in staat zijn om te beseffen wat ik bedoel.

Wanneer ik zeg IK BEN ALLES hoe meer ik hierover wil praten. En hoe meer ik wil stoppen met erover te praten. Dit omdat ik weet hoe verwarrend dit kan zijn voor de geest en het kan heel frustrerend zijn voor iemand die zich identificeert met de geest of iemand die nog steeds gelooft dat de geest kan ontwaken.

Het denken kan het niet bevatten, het kan het tot op zekere hoogte begrijpen maar het zal altijd zoeken naar een soort afsluiting die het nooit zal krijgen, er valt werkelijk niets te zeggen.

Stilte is luid

Ik zie waarom stilte zo luid en krachtig is. Omdat niets wat er gezegd wordt eigenlijk moet worden opgenomen op een conceptueel niveau. Er is werkelijk ook geen noodzaak om te proberen mentaal te begrijpen wat hier staat.

Het is beter om je gewoon te informeren zonder de intentie te hebben om kennis te vergaren. Dat is verleden tijd om gewoon klakkeloos aan te nemen wat er staat. Dus als ik het heb over zie dat het lichaam alleen maar energie is en geen persoon, ren dan niet naar het denken om dat aan je overtuigingen toe te voegen.

Laat al je overtuigingen vallen en wees je bewust en zie waar ik het over heb. Het gaat erom een andere houder van energie te zien zonder je te hechten of te luisteren naar het verhaal waar het denken mee komt. Je hebt geen naam nodig, geen behoefte om te oordelen, geen behoefte om veronderstellingen te creëren, je kijkt gewoon!

Het beste deel van dit besef is dat je alles voor het eerst ziet. Je hebt geleefd en gekeken door filters. Bijvoorbeeld als je een telefoon ziet, dan label je het automatisch, wat is het zonder het label. Kan je zien zonder het te labelen?

Krishnamurti – Hij wordt wereldwijd beschouwd als een van de grootste denkers en religieuze leraren aller tijden -. In zijn boeken en lezingen heeft hij het over het bovenstaande en gaf de opdracht: Kijk naar bomen, bloemen, dieren en mensen zonder labels. Zie ze zoals ze zijn, alles is gewoon wat het is.

Zijn labels nuttig?

Natuurlijk, maar ga als experiment het leven ervaren zonder labels, word volledig onwetend, vergeet de kennis en stop met het zoeken naar erkenning, naar bevestiging of goedkeuring. Ervaar wat dit ook is alsof je vandaag pas geboren bent.

Ik geloof er ook heilig in dat velen worstelen met het realiseren van eenheid omdat ze constant alles vergelijken met iets wat ze niet zijn.
In Feeling is the Secret beschrijft Neville Goddard hoe ons bewustzijn werkt.
Hij interpreteert de bijbel en de verhalen over de werking van onze geest. En er zijn mensen geweest die zeiden “nou dan is Jezus duidelijk niet Jezus”. Het antwoord van Neville: “Jezus was Jezus niet en jij bent niet wie je denkt dat je bent. Jezus maakte duidelijk dat hij God is en jij ook. Jezus was gewoon een label gegeven aan het energiewezen dat God aan het ervaren was. Wat je naam ook is het is gewoon een label gegeven aan energiewezen dat God aan het ervaren was.”

Welke naam je ook hebt, het is gewoon een label dat gegeven is aan een andere energiewezen dat God ervaart. Er is een verhaal verbonden aan dit energiewezen waarvan jij gelooft dat het is wie jij bent. Je hebt je helaas geïdentificeerd met het ego en zijn verhaal over het leven. Totaal vergetend dat jij God bent die een menselijke ervaring heeft en het is een geweldige ervaring.

Jij bent de sleutel

Dus met dit alles gezegd hebbende daag ik je uit om met nieuwe ogen naar deze wereld te kijken. Besef dat je God niet kunt vinden omdat je er al naar kijkt, overal om je heen.
Zie geen anderen, alleen maar energie en realiseer je dat jij de bron bent van dit alles.
Realiseer je dat achter al deze ego’s en verschijningen jij daar bent aan de achterkant van al deze verhalen. Want zij zijn wie jij bent, wat je werkelijk bent is – dat wat was voordat de wereld je vertelde wie je bent.
Zie dat dit verhaal van het leven is gecreëerd. Het is niet echt, je hebt geen leven, je bent het leven zelf.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.