Wie coacht de Coach?(4)

Ben jij coach en heb jij een coach? Begin dit jaar heb ik hier een aantal artikelen over geschreven over hoe fascinerend het is hoe weinig coaches zelf een coach hebben.

Waar kies jij voor als jij wilt leren en groeien? Laat jij je bijstaan door een deskundige of pluk je de informatie van internet?

Al 10 jaar heb ik mijn bedrijf in coaching en businessreading. En om mij scherp te houden, omdat ik wil blijven groeien in mijn kennis, mijn bedrijf en inzichten wil vergaren in mijn mindfucks zoek ik naar mensen die mij daarbij kunnen helpen.

Er is er 1 waar ik al 11 jaar kom, mijn `spiri coach` zoals ik haar oneerbiedig noem.

Afgelopen najaar begon er weer iets te knagen en ik merkte dat ik weer een groei wilde doormaken. Groeien is een natuurlijk proces, kijk maar naar de natuur daar zie je het duidelijk dat alles wil groeien en gebeurt dit niet dan sterft het af.

Dat is één van de redenen dat ik tijdens de coaching trajecten met mijn klanten de natuur in ga om bewustzijn te creëren op dit vlak. Groeien is natuurlijk, maar wordt door de blinde vlekken, onze conditioneringen en niet te vergeten de omgeving beperkt.

Om dit te herkennen en te erkennen heb je nieuwe ervaringen nodig en wie kan je de veiligheid om daarmee te experimenteren beter bieden dan een coach.

In september ben ik gestart met een nieuwe coach, deze heb ik eind november in London ontmoet. Geweldig om te zien waar ik nu alweer sta na deze 3 hectische maanden.

Voor mij is hulp vragen altijd een dingetje geweest. Dat is deels cultuurbepalend, maar het zit ook in de aard van mij. Door toch hulp te vragen bij de zaken die ik wil leren en onderzoeken is dat in eerste instantie lastig, confronterend, voelt het absoluut niet goed en is het helemaal niet leuk.

Het grote voordeel van groeien is dat ik meer inzicht krijg in wat ik o.a. tolereer van mijzelf om moeilijke situaties uit de weg te gaan, dit kan ik veel makkelijker signaleren bij mijn klanten en hen hierbij helpen, het ripple effect in werking.

Op welk vlak wil jij leren en groeien? Waar kies jij voor? Laat jij je bijstaan door een coach of ben jij een autodidact?

#groei #leren #leiderschap #connecten

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.