Veranderen waarom?

Hoezo veranderen gaat het wel met je, je hebt toch geen problemen, lukt het allemaal niet, hoezo heb je dan iemand nodig die je niet kent om jou te helpen die persoon kent jou toch helemaal niet, ja waarom wil je dan eigenlijk wat anders, is dit leven dan niet goed genoeg voor je en waarom wil jij dan zo nodig wat anders, wat is groeien nou weer voor een mode woord, het is toch wel oké zoals het is, waarom nu?, ik begrijp het niet leg me nou eens uit waarom je dit nou wilt?

Dit zijn klassieke voorbeelden van reacties van mensen in jouw omgeving als jij aan alles voelt dat er iets wil veranderen in jouw leven, of het nu persoonlijk is of zakelijk. Er zit een soort van innerlijk doel in een ieder van ons, we hebben een ingebouwde GPS die ons door het leven stuurt. Vaak luisteren we niet naar die stem, omdat we dat niet hebben geleerd.

Waarom veranderen

We hebben allemaal een intens verlangen in ons. En als je dat kunt ervaren, voelen, weten dan wil je hier iets mee doen en wil je vanuit dit verlangen nieuwe stappen zetten in je leven.

Sta jij voor deze keuze, of heb je al een besluit genomen, en krijg je vanuit jouw omgeving deze reacties dan volgen hier een aantal tips om hiermee om te gaan. Want je bent rete kwetsbaar als je luistert naar de jouw GPS die zegt dat je links af moet terwijl iedereen in je omgeving altijd rechtsaf gaat.

  • Waarom is het anders dan een ander, omdat jij die ander niet bent.
  • Waarom is dit niet goed genoeg, omdat ik weet dat er nog veel meer potentieel in mij zit wat wil ontwikkelen wat meer wil ervaren.
  • Waarom je iemand van buiten nodig hebt, omdat deze persoon jou juist niet kent, die niet meegaat in de verhalen die jij jezelf vertelt en gelooft. Deze persoon ziet het potentieel dat jij wilt ontwikkelen en daar gaat het om, deze persoon kan zonder filter naar jou kijken, dus is niet afhankelijk en te manipuleren.
  • Waarom dit je niet alleen lukt, omdat jij mensen om je heen hebt die graag zien dat alles blijft zoals het was, en dat gaat niet want als jij namelijk gaat veranderen vraagt dat ook van hen een verandering omdat je niet meer doet of zegt zoals jij altijd hebt gedaan. En dat is voor hen lastig.
  • Waarom wil je wat anders, is het nu niet goed genoeg voor je. Omdat als alles nu helemaal perfect en goed zou zijn, dan zou je net zo goed dood kunnen zijn. De zin van het leven is dat wij hier op de aarde zijn gekomen om dingen te ervaren, hoe klein ook. Toen je kind was, heb je voordat je naar school ging al ontzettend veel groei spurten doorgemaakt. Als je kijkt naar de afgelopen 10 jaar welke groei heb je doorgemaakt, wat is er veranderd? Heb je nog steeds dezelfde baan, heb je hier plezier in, hoe is het met je relatie, word je nog blij van de ander, zijn jullie gegroeid de afgelopen jaren, hoe is het met jouw bedrijf, heb je hier een groei in doorgemaakt, hoe is het met jou, ben je blij met jezelf, maak je genoeg tijd vrij voor jezelf, doe jij wat jij leuk vind en kom niet aan met geen tijd of geen geld, want dat zegt genoeg.

Geen Waarom maar Daarom veranderen

Zodra jij de tegenvragen gaat stellen, help je anderen ook weer om te zien waar zij staan ten opzichte van zichzelf en de ander.

Er zijn zoveel mensen die niet tevreden zijn met hun leven en hier niks aan doen, helemaal okay natuurlijk maar zoooo zonde. Het perfecte plaatje van studie kiezen met baanzekerheid, huisje boompje beestje, valt voor velen in duigen want “Oh shit ik ben mezelf helemaal vergeten mee te nemen in dit hele verhaal.” En dan ligt burn-out lekker op de loer!

Gun jezelf wat tijd met jezelf en ontdek wat jouw innerlijk doel is en laat je leiden door jouw GPS. Er is geen waarom er is alleen een Daarom.

Wil je hier hulp bij kijk dan op de site www.ivonnevandis.nl of kijk op www.creatierevolutie.nl (baas in eigen brein)

Laat een reactie achter





Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.