NOT Medium

(klik hier om deze post te beluisteren)

“Stoppen met Dromen! Echt niet, jouw dromen zijn geen bedrog, stap uit de shitshow & laat jezelf zien” dit zijn de woorden van Ivonne van Dis, Businessreader en Coach voor ondernemers.

We zijn geweldige Universele wezens. We zijn zeldzaam.

Ik krijg vaak de vraag of ik een Medium ben, zo definieer ik mijzelf niet. Ik zie mij zelf meer als “Rare”, in het Nederlands vinden mensen mij inderdaad vaak een rare, want ik ben niet in een hokje te stoppen. Wat ik doe als Businessreader is bizar, ik lees de energie van een bedrijf, ik hoef niet de website te bekijken, de eigenaar of teamleider te spreken en ik vertel ze precies wat er aan de hand is in de organisatie.

Dat is raar, toch?

Ja, vind ik eigenlijk ook, want hoe weet je dit dan?

Met een klant maak ik hier vaak grapjes over, dat ik camera’s en afluisterapparatuur heb geïnstalleerd en dat ik zo aan mijn informatie kom. En eigenlijk is dit ook waar. Wan dit is wat ik doe, ik maak contact met de controlekamer waar alles samenkomt, waar alle informatie binnenkomt. Hier log ik in, zonder computer hoor, puur door mijn aandacht naar de naam van het bedrijf te verplaatsen, op deze manier ontvang ik de informatie.

Okay en wat is dan die controlekamer?

Dat is de energie waaruit wij allemaal bestaan en waar we op aangesloten zijn. We bestaan uit energie dat is door de natuurkundigen en kwantumfysica al bewezen. Deze energie bevat informatie, ga maar na als je met iemand in gesprek bent en deze persoon is zenuwachtig dan merk je dit of de persoon kijkt je aan en zegt iets en je merkt aan alles dat het een leugen is. Hoe weet je dit?

We communiceren met onze energie, slechts 7% wat van de communicatie bestaat uit de woorden die we gebruiken.

Toen je klein kind was kon je op deze manier communiceren met je moeder, als je honger had merkte je moeder dit vaak eerder dan je vader. Ik weet van mijn eigen dochters nog wel dat ik altijd een fractie eerder wakker werd dan mijn dochters. Bij dieren zie je dit ook goed, bij bosbranden vertrekken de dieren uit het bos, bij de Tsunami zijn er relatief weinig dieren omgekomen, zij wisten al dat er iets ging gebeuren en zijn gevlucht.

Alles is gemaakt van energie, als je een blok beton onder een microscoop legt zal je zien dat de deeltjes nog bewegen, ons lijf is ook een aan een schakeling van allerlei bewegende deeltjes, het is toch bijzonder dat ons lijf continu in ontwikkeling is, dat er nieuwe cellen worden bijmaakt, dat er cellen afsterven en dat je als vanzelf ademt, hoe dan?

Dat is allemaal de oneindige intelligentie van energie die dit mogelijk maakt.

Dus alles bestaat uit energie en als ik het goed begrijp dus ook een bedrijf?

Ja alles. Het bedrijf heeft een naam en die naam is energie, verbonden aan het bedrijf en de mensen die er werken. Zodra ik er contact mee maak komt er informatie binnen, net als via een camera of afluisterapparatuur.

Ojee maar zie jij nu dan ook allerlei informatie bij mij?

Nee hoor, haha, daar zou ik helemaal gek van worden denk ik.

Ik weet het eigenlijk niet, want ik weet niet wat jij ziet. Dat is toch grappig, we denken allemaal dat hoe wij zelf de wereld bezien dat iedereen dit op deze manier doet? Terwijl we allemaal een ander programma hebben meegekregen van onze ouders, cultuur, school en you name it. Voor mij is hoe ik de wereld bekijk normaal, net als dat voor jou normaal is. En toch zien we beiden andere dingen, mooi toch.

Kan je een voorbeeld geven wat je ziet bij een bedrijf?

Een aantal jaren geleden boekte iemand een reading, zoals gezegd wil ik alleen de naam van het bedrijf en de aanvrager hebben, zodat mijn conditionering of ego er niks van kan vinden. Als eerste beeld kwamen er 3 grote rotsen naar voren, ze stonden aaneengesloten naast elkaar, de ingang om in de rotsen te komen was smal. Binnenin stond een oude man in het midden van de 3 rotsen de boel bij elkaar te houden met touwen naar alle hoeken van de 3 rotsen. Tijdens de reading kwam duidelijk naar voren dat de aanvrager buiten op een rots zat en zich afvroeg of hij naar binnen wilde gaan. In de rotsen was het een geordend geheel met de oude man in het midden die alles in de gaten hield. Zodra de persoon dichterbij kwam gebeurde er van alles bij hem in zijn lichaam, het stresslevel nam toe en er ontstond een natuurlijke terugtrekkende beweging, het naar binnengaan werd hierdoor bemoeilijkt.

In de reading stelde ik vragen over wat er gebeurde met deze persoon, dat is te persoonlijk en ga ik hier niet delen.

In het nagesprek vertelde de aanvrager dat deze werkzaam was in een familiebedrijf met 3 vestigingen, er was veel interne druk om te presteren, het stresslevel lag hoog, de nodige mensen waren aan het omvallen. De aanvrager wilde zich inkopen in het bedrijf en wilde vooraf weten hoe zijn energie en de energie van het bedrijf matchen. De reading bevestigde het gevoel van de aanvrager, welke deze niet onder woorden kon brengen. Doordat er in de reading woorden aan werden gegeven kon de aanvrager het beter plaatsen en rationeel bevatten. Het besluit werd genomen om niet in zee te gaan en meer verbinding te maken met het gevoel.

Wauw dat is gaaf en hoe ging het verder met de aanvrager

Dat is interessant, na een coaching traject om de verbinding met het verlangen te intensiveren werd besloten om ook het bedrijf te verlaten en een eigen onderneming op te zetten. Deze aanvrager ging van veiligheid en zekerheid buiten zichzelf naar verbinden van binnenuit en deze weg te volgen.

Het mooie is dat alles er al is, dat wat je ziet maar ook dat wat je niet ziet. Je dromen die je misschien al lang hebt, die zijn er al. De wet van de polariteiten, een natuur wet, stelt dat alles heel is, we zien immers geen halve mensen, halve schermen, halve dieren, halve muntje alles is heel. Dus ook je dromen.

Op school heb je vast wel eens gehoord “Stop nou eens met dromen

Ja dat klopt

Dat is zonde want jouw dromen zijn geen bedrog, het is wat er diep van binnen in jou geleefd wordt. Ik zeg vaak stap uit de shitshow en laat jezelf zien in wie jij wilt zijn.

Wat bedoel je met shitshow?

We leven in een constante wereld van ervaringen die vanuit ons komen. Iedere ervaring die wij als mens meemaken bestaat uit gedachten, bewustwording en energie. We denken vaak dat gevoel voortkomt uit onszelf en dat klopt, alleen voelen wij onze denkwereld. Hier ontstaat vaak kortsluiting als ik dit benoem. Ga maar na als ik je vertel beeld je een citroen in en bijt op een partje, dan ervaar je een bepaald gevoel in je lijf, ik kan je ook vragen om een situatie in te beelden waarin je boos, verdrietig of blij was en dan voel je iets in je lijf. En ook al ben je het hier niet mee eens, dan is dit ook slechts een gedachte. Deze laatste opmerking heb ik van Sydney Banks, van The Three Principles, geweldig hoe nuchter deze man is in het bewoorden van deze materie.

Gedurende de dag hebben wij rond de 72.000 gedachten en meer dan 95 %, volgens mij is het nog hoger,  zijn dezelfde als gisteren en die je morgen gaat hebben. Dat is de gewoonte, de conditionering, dat is wat je geleerd is, je programma, hoe het hoort, hoe je moet denken. En ja hoe je denkt, dat klinkt abstract want je denkt toch gewoon hoe je denkt? Daar wilde ik in het begin niet aan.

In 2009 had ik de coachopleiding afgerond en ik had mijzelf nooit zelf laten coachen, wel in de opleiding maar nooit voor het echie. Ik had wel een coach die mij begeleide voor mijn energie maar nooit eentje die mijn denkwijze en onderbewuste patronen aanpakte. Toen ik mijzelf 1-op-1 coaching gunde vond ik het doodeng om dit aan te pakken, en diep van binnen wist ik dat dit de enige weg was.

Ik was bang dat ik dingen zou verliezen doordat ik anders ging denken en daardoor andere beslissingen zou nemen. Met verliezen bedoel ik, ten eerste dat het moeilijker zou worden, dat is een pertinente leugen gebleken want mijn leven is alleen maar makkelijker geworden. Ten tweede dat ik harder zou moeten werken, ook een leugen, ik werk nu vanuit wat er binnen in mij gebeurt en waar ik naar toe getrokken wordt en dat kost geen energie, dat geeft mij energie. En ten slotte dat ik mensen zou verliezen, dat klopt er zijn inderdaad mensen van wie ik afscheid heb genomen, van sommigen bewust en anderen onbewust. Het paste niet meer, ik wil niet meer omgaan met negatieve mensen die klagen, roddelen en geen verantwoordelijkheid willen nemen voor hun gedrag.

Is dat niet een eenzaam bestaan, want iedereen doet dit toch weleens?

Grappig ja een eenzaam bestaan is er ook nog eentje waarvan je denkt dat dit waar is, maar ook dit is een leugen. Inderdaad oordelen we allemaal, iemand die zegt dat die niet oordeelt ben ik nog niet tegengekomen. Volgens mij is het meer het veroordelen wat de energie naar beneden haalt, ik kies er nu voor om dat niet meer te tolereren, niet van mijzelf maar ook niet van anderen met wie ik in contact ben.

En om jouw vraag terug te komen, nee het is geen eenzaam bestaan eerder een rijker. Want ik heb mijzelf en dat voelt goed, daarnaast ontmoet ik continu interessante en inspirerende mensen. Als je open staat voor contact en groei dan zie je dat ook in eenieder die je ontmoet.

Je had het net over dromen en dat alles er is, heb jij ook alles wat jij wilt in jouw leven?

Vroeger dacht ik altijd dat hebben wat je wilt te maken had met een bepaald geldbedrag, een mooie auto, een mooi groot huis et cetera. Door dit te onderzoeken kwam ik erachter dat wat ik wil en waarom ik geld wil verdienen is omdat ik mij constant wil blijven ontwikkelen, dit kan je een spirituele reis noemen of gewoon natuurlijk groei.

Ik ben nieuwsgierig naar de ervaringen die op mijn pad komen, dit geeft namelijk aan wat er binnen in mij leeft. Want alles wat ik van buiten meemaak heeft een oorzaak die binnen in mij ligt. Dit is de wet van Oorzaak en Gevolg, ook een Universele Wet, die geldt voor alles wat leeft op deze aarde. Dit is niet leuk en is lastig als je in een situatie zit waar je geen uitweg in ziet, bijvoorbeeld ziekte. Het helpt mij enorm om de veiligheid binnen in mij te zoeken en te checken wat ik geloof.

Wacht, Universele wet, bedoel je dan de Wet van Aantrekking?

Gedeeltelijk, de Wet van Aantrekking is een theorie die stelt dat je krijgt wat je uitstraalt. Met andere woorden, als je positieve energie en gedachten uitzendt, zul je positieve dingen aantrekken. Het klinkt als een magische formule voor succes en geluk, maar de waarheid is dat het veel dieper gaat dan dat.

Veel mensen geloven in de Wet van Aantrekking als het hen goed gaat. Als ze een succesvol bedrijf hebben, veel geld verdienen en hun dromen realiseren, dan schrijven ze het allemaal toe aan de Wet van Aantrekking. Maar wat gebeurt er als het leven niet zo soepel verloopt? Als alles misgaat en er niets lijkt te werken, dan wijzen ze vaak met hun vingers naar anderen en geven ze anderen de schuld van hun eigen mislukkingen. Dit is waar de theorie van de Wet van Aantrekking vaak wordt misbruikt.

De waarheid is dat de Wet van Aantrekking slechts een onderdeel is van een veel groter geheel van universele wetten. Deze wetten zijn niet alleen van toepassing op het individu, maar op alles wat er in het universum gebeurt. Het zijn wetten die de natuur zelf gebruikt om het universum in balans te houden.

Een voorbeeld van een van deze universele wetten is de Wet van Oorzaak en Gevolg, die ik net noemde. Deze wet stelt dat elke oorzaak een gevolg heeft en elk gevolg een oorzaak heeft. Met andere woorden, alles wat er gebeurt, heeft een reden en alles wat je doet, heeft gevolgen. Het begrijpen van deze wet kan je helpen om bewuster te worden van de keuzes die je maakt en de impact die ze hebben op je leven en de mensen om je heen.

Universele Wetten

Een andere universele wet is de Wet van Overvloed. Deze wet stelt dat er genoeg is voor iedereen en dat er altijd meer dan genoeg zal zijn. Het is een wet die je kan helpen om overvloed in je leven aan te trekken, maar het vereist wel dat je bereid bent om te geven en te delen met anderen.

Het begrijpen van deze universele wetten kan je helpen om bewuster te worden van jezelf, je omgeving en de wereld om je heen. Het kan je helpen om de Wet van Aantrekking op de juiste manier te gebruiken en niet te misbruiken.

Dus als je echt wilt begrijpen hoe de Wet van Aantrekking werkt, is het belangrijk om je te verdiepen in alle universele wetten. Het is niet genoeg om alleen maar te denken dat positief denken alles zal oplossen. Het gaat om het begrijpen van de krachten die het universum in beweging houden en hoe jij daar deel van uitmaakt.

Interessant, dus alles wat leeft heeft hier mee te maken?

Ja klopt en in mijn bedrijf help ik anderen hier ook mee, het leren toepassen en vooral het laten ontdekken van de reden van hun bestaan. Vroeger wilde ik detective worden en allerlei mysteries oplossen, dat doe ik nu. Want we hebben allemaal een reden waarom we bestaan. Een reekalfje is er om een ree te worden, een eikel is er om een eik te worden, zo hebben wij mensen, ieder afzonderlijk ook een reden waarom we hier zijn.

Dat kan je niet aan de buitenkant zien en we krijgen bij onze geboorte niet een gebruikshandleiding mee waarin staat hoe wij werken. Er moet een reden zijn waarom je hier bent, ook dat is een Universele Wet, alles gaat over Meer Leven, als je kijkt naar de natuur dan zie je daar duidelijk de voorbeelden van. Wij mensen, zijn ook natuur, en vinden dat lastig te bevatten, het hoofd en de conditionering heeft hier nog geen data voor dus dan verdwijnt het gauw naar de achtergrond. Als je namelijk geen reden zou hebben om hier te zijn zou je hier niet zijn. Dus eigenlijk ben je al een succes, alleen al omdat je hier nu bent en ademt.

Vaak doen we ons hele leven over deze zoektocht naar wie wij zijn, een enkeling durft wel zijn of haar passie te volgen en tegen de conditionering in te gaan, sommige bewust, sommige doen dit onbewust. En het mooie is dat iedereen deze mensen bewonderd, grappig toch en zodra je dit zelf wilt doen haal je eerst jezelf naar beneden en omdat je dat bent gaan geloven dat jij dit niet kan, krijg je dit ook bevestigt uit je omgeving. Ook dit is de Universele Wet, Oorzaak en Gevolg in werking.

Kijk naar kinderen, als zij iets willen dan willen zij dit NU. Als je ouder wordt komt de conditionering de hoek om kijken en die gaat je, onbewust, allerlei redenen geven waarom dit niet mogelijk is.

Gedreven mensen die hun innerlijke drive volgen, tolereren dit gedrag niet, en hebben discipline. Rick Rubin schrijft daar mooi over in zijn boek The Creative Act: A way of Being. Hij schrijft “Discipline and freedom seem like opposites. In reality they are partners. Discipline is not a lack of freedom; it is a harmonious relationship with time. Managing your schedule and daily habits well it is a necessary component to free up the practical and creative capacity to make great art. It could even be said that a focused efficiency in life is more important than one in work. Approaching the practical aspects of your day with military precision allows the artistic windows to be opened in childlike freedom.”

Kan je nog iets meer vertellen over de conditionering?

Tot je 7e levensjaar staat je onderbewuste brein wijd open en komt er allemaal informatie naar binnen, je onderbewuste brein kan niet zeggen dat iets wel of niet klopt, alles wordt voor waar aangenomen. In je onderbewuste bevindt zich het opslagcentrum van al je ervaringen, gedachten, herinneringen en emoties. Een soort datacentrum waar elke ervaring die je zintuiglijk tot je neemt is opgeslagen en waaraan getoetst wordt. Er wordt direct in een split second nagegaan of deze ervaring veilig is of niet.

Dat is de taak van het onderbewuste, je veilig houden en zorgen dat onze soort blijft voortbestaan.

Als mens leer je ontzettend veel in de eerste jaren van je leven, vaak praktische, fysieke dingen, denk aan zindelijk worden, leren praten, schrijven, zelf aankleden, fietsen, zwemmen, dit leer je door continu te herhalen. Op deze manier wordt het onderbewuste gevuld.

En dan ben je opeens volwassen en ben je niet tevreden met hoe het gaat. Zodra je veranderingen wilt aanbrengen dan vindt het onderbewuste daar iets van, het is niet veilig want het is een situatie die je nog niet kent, of wel kent maar dan zitten daar allerlei veiligheid en zekerheidsissues aan vast.

Dit zorgt dat je de gedachten die langskomen van excuses, twijfel, piekeren en zorgen toe laat en hier energie aan geeft. En als je ze niet snel genoeg door hebt, dan ben je de Sjaak en ga je niet de verandering aan.

Om het concreet en zichter te maken wil ik je vragen hoe iemand eruitziet die vol passie en energie praat over wat hij of zij wil in het leven, of wat zij al betekenen voor andere mensen?

Wat bedoel je?

Nou wat voor gevoel krijg je bij deze mensen, wat zie je bij ze?

Nou deze mensen stralen, ze hebben een fijne energie, goede vibe, zijn gepassioneerd, daar wil ik naar blijven luisteren.

Je zegt het mensen stralen en jij krijgt er energie van.

Okay en als mensen klagen, niet weten wat ze willen, twijfelen wat merk je dan op?

Dan krijg ik daar geen energie van, bluhuuuh, krampachtig, neerslachtig, krijg ik geen verbinding mee, en dat wil ik ook niet.

Ja dat klopt, je krijgt er geen energie van en dat is wat de conditionering doet. En begrijp me goed conditionering kan ook goed zijn he, want iedere keer weer leren hoe je moet eten koken, autorijden en de computer opstarten scheelt tijd.

Zodra het gaat om persoonlijke groei werkt de conditionering je tegen en moet je van goeden huize komen om weer te stralen. Je kunt het zien dat wanneer wij in onze natuurlijke kracht staan en doen wat wij willen dat wij bijna licht geven en stralen. De conditionering zorgt voor ruis en dempt het licht van de mens en haalt alle energie eruit.

Wij mensen hebben allemaal een reden waarom we hier zijn, dat is ons licht, dat is onze energie. Zie je hoe krachtig wij mensen zijn, wij kunnen onze eigen energie genereren? Hoe zal het zijn als meer mensen hierbij kunnen komen, bij hun eigen natuurlijke energiecentrale?

Ja dat zou super zijn!

Om weer terug te komen op waar we in het begin mee zijn begonnen, de controlekamer. We zijn allemaal onderdeel van de energie, we zijn ervan gemaakt, we zijn hier om elkaar verder te helpen, om de energie van mensen te bevrijden zodat we elkaar kunnen voeden met deze energie. Ik help jou, jij helpt een ander, die ander kan mij weer helpen. Zo zijn we met elkaar verbonden en genereren we onze eigen energie. Er bestaat dan ook geen concurrentie onderling.

Vroeger begreep ik het politieke spel in organisaties waar ik werkte, niet. Ik begreep niet waarom anderen manipuleerden werden om te krijgen wat de leidinggevenden wilden. Ooit zei een leidinggevende tegen mij: “Jij hebt moeite met autoriteit” mijn antwoord was dat ik vooral moeite heb met het ontbreken aan wederzijds respect. Toen wist ik nog niet bewust wat ik nu weet, maar leefde wel onbewust deze materie. Ik zag onrecht en wilde dat de persoon verantwoordelijkheid nam voor zijn eigen actie en dit niet afschoof op een ander.

Hoe weet je dit eigenlijk?

Het komt uit mijn mond, ik heb het niet bedacht, het is de kennis vanuit de controlekamer, de kennis die bij elk mens diep van binnen verborgen zit, het is je weten. Dit is hoe wij als mens gemaakt zijn en hoe wij communiceren. Wij hebben allemaal de mogelijkheid om contact te maken met de Universele Controle Kamer en gelukkig zie je op dit moment dat er veel mensen bezig met bewustwording.

Er zijn allerlei diverse methodes, opleidingen, technieken te vinden om de mens weer in verbinding te brengen met haar/zijn natuur, met onze eigen energiecentrale.

Ik geloof dat er daarom veel contrast op dit moment in de wereld is, de mens wordt NU uitgedaagd om te gaan staan voor wie hij/zij werkelijk is en terug te komen naar de BRON.

Hier heb ik niets aan toe te voegen dank je wel voor dit gesprek.

Graag gedaan en als mensen meer willen weten dan kunnen ze mijn website bezoeken op https://ivonnevandis.nl/ . Wil je meer weten over de Universele Wetten check dan het online programma van Creatie Revolutie™ https://creatierevolutie.nl/

Dit is de opdracht uit Module 2 van Creatie Revolutie™ waar er wordt gevraagd om je eigen magazinecover te maken en het artikel erbij te schrijven.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.